Μιλώντας για πρώτη φορά επίσημα, ο Αδαμάντιος Πολέμης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα εφόσον υπάρξει συμφωνία όλων των μετόχων! Τα λόγια του δείχνουν ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ…

Ο κύριος Πολέμης αναφέρθηκε και στα οικονομικά, ενώ εμμέσως πλην σαφώς έκλεισε την πόρτα των μεταγραφών λέγοντας πως η ομάδα δεν χρειάζεται ενίσχυση και πως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τα λεφτά που πρέπει να μπουν τη νέα αγωνιστικά χρονιά. Αναλυτικά ανέφερε:

Θα βρεθεί λύση στα διοικητικά;

«Αρχικά είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα γιατί δεν κερδίσαμε αλλά παίξαμε και καλή μπάλα και είμαστε ευχαριστημένοι. Όσον αφορά τα διοικητικά την προηγούμενη Τετάρτη είχα μία συνάντηση με τον Κύριο Γόντικα, ενημερώθηκα για όλα τα θέματα και τα διοικητικά και τα ποδοσφαιρικά, θα επιδιώξω μία συνάντηση και με του υπόλοιπους μετόχους για να δούμε ο ένας τον άλλον πρόσωπο με πρόσωπο, να κοιταχτούμε στα μάτια και να πούμε αν στην επόμενη σεζόν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε και άλλα λεφτά».

Για τη εφετινή σεζόν εννοείτε;

«Για τη φετινή σεζόν δεν χρειαζόμαστε τίποτα για την άλλη σεζόν μας ενδιαφέρει»

Δεν χρειάζεται μεταγραφές η ομάδα;

«Ενδεχομένως μπορεί και όχι, το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι καλό»

Είστε διατεθειμένος να αναλάβετε;

«Αυτό είναι κάτι που το καλλιεργώ σιγά σιγά θα πρέπει να ενημερωθώ για όλα να γίνει κάτι και με τους μετόχους, αν η απόφαση είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση να μπουν χρήματα για την επόμενη σεζόν γιατί για την εφετινή δεν έχουμε προβλήματα, τότε το θα πρέπει να κοιτάξουμε ρεαλιστικά την επόμενη χρονιά ώστε να μπορέσουμε να ισοσκελίσουμε τα έσοδα με τα έξοδα. Σε χοντρά νούμερα έχουμε έξοδα 50 εκατομμύρια, αν δεν έχουμε πάρει πρωτάθλημα και δεν έχουμε βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε έσοδα 25εκτ., αν όμως το πάρουμε φτάνουμε τα 40εκτ. , αυτά είναι στρογγυλά νούμερα που σας λέω, αλλά και στην Ευρώπη να έχουμε βγει θα πρέπει να βάζουμε 10εκτ τον χρόνο, αν δεν έχουμε αυτά τα έσοδα, έχουμε έλλειμμα 25 εκτ. Καταλαβαίνετε ότι με τις συνθήκες που υπάρχουν τις οικονομικές είναι δύσκολο να βάζεις συνέχεια το χέρι στη τσέπη, εκτός αυτού δεν είναι μόνο τα χρήματα τα οποία ξοδεύονται πολύ εύκολα, υπάρχει και απογοήτευση από κάποια πράγματα που συμβαίνουν έστω και παροδικά.

Είχαμε για παράδειγμα μια αγωνιστική κάμψη του Παναθηναϊκού, ξεσηκώθηκε ο κόσμος και απονθαρήθηκαν και οι παίκτες οι ίδιοι. Δεν χρειάζεται να γίνονται φασαρίες στο γήπεδο. Δεν χρειάζονται αυτά, όπως είδατε ξαναπαίζουμε σε άδειο γήπεδο που αυτό σημαίνει λιγότερα έσοδα για τον Παναθηναϊκό, εδώ χρειάζεται εγκράτεια και υποστήριξη από όλο τον κόσμο. Εφ όσον υπάρξει απόφαση να μη μπουν άλλα χρήματα κάτι για το οποίο και εγώ δεν είμαι ενθουσιασμένος, θα πρέπει και εμείς και οι υπόλοιπες ομάδες να ισοσκελίσουμε τα έσοδα με τα έξοδα»

Αν υπάρξουν τα χρήματα;

«Δεν με ενδιαφέρει αυτό, με ότι χρήματα έχουμε γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, έχει την υποστήριξη της μισής Ελλάδας, υπάρχουν έσοδα, απλά δεν μπορούμε να ξοδεύουμε 50 την ώρα που θα βγάζουμε 25. Ο Παναθηναϊκός έχει και υποδομές το οποίο σημαίνει ότι μπορούμε να φτιάξουμε ένα ρόστερ που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, έχουμε δει στις ομάδες του εξωτερικού δεν γίνεται αυτό που συμβαίνει εδώ, πρέπει να υπάρχει συσπείρωση, έτσι γίνεται όταν έχει ένα πρόβλημα με την δουλειά σου την οικογένεια σου. Ζητώ από όλο τον κόσμο που αγαπάει τον Παναθηναϊκό να μην γίνονται επεισόδια. »

Έχετε μιλήσει με τους μέτοχους; Υπάρχει επομένη ημέρα;

«Όλοι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό και ότι δεν τους ενδιαφέρει να μπούνε πρόεδροι, ενώ δεν έχουν όρεξη να βάλουν και άλλα χρήματα. Είναι δύο τα κακά και βάζεις τα λεφτά σου και υπάρχει απογοήτευση. Γιατί όταν χάνει ο Παναθηναϊκός όλοι στεναχωριόμαστε και επιπλέον βρίσκουμε τον μπελά μας. Είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό αλλά θα προτιμούσα να είμαι από πίσω αλλά όχι να αναλάβω πρόεδρος. Ακούω πολλές φορές ότι του μεγαλομετόχους τους χαρακτηρίζουν επενδυτές, δεν είναι επένδυση είναι κάτι σαν γενναιοδωρία, είναι ευεργέτημα κανένας δεν περιμένει να βγάλει χρήματα από το ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακέφαλος, έχει μία διοίκηση που δουλεύει σωστά, έχει τον κύριο Βεκρή που είναι πρόεδρος, γιατί πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να λύνει και να δένει; Το θέμα είναι να λειτουργεί καλά η ΠΑΕ μακάρι να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να βοηθήσει την εξυγίανση του ποδοσφαίρου να δούμε το ποδόσφαιρο κάτω από το υπουργείο πολιτισμού και όχι κάτω από το υπουργείου χουλιγκανισμού»

Πότε θα λάβετε την οριστική σας απόφαση;

«Έχουμε στις 17 του μήνα τη γενική συνέλευση, δεν έχουμε λάβει κάποια απόφαση, εκτός βέβαια αν υπάρχουν κάποιες εξελίξεις, όπως σας είπα θα δω και τους άλλους μετόχους».

Πάντως, υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι να βγείτε μπροστά αν σας το ζητήσουν;

«Ναι υπάρχει, αν μπορούσαμε να παράγουμε έργο όχι μόνο για τον Παναθηναϊκός και γενικότερα για το περιβάλλον του ποδοσφαίρου θα ήταν κάτι που θα μου κέντριζε το ενδιαφέρον, έχω τη διάθεση αλλά όχι τον χρόνο. Θα πρέπει να δουλεύουμε σαββατοκύριακα γιατί εγώ από Δευτέρα έως Παρασκευή δεν μπορώ»

Πηγή: gazzetta.gr