Ο Πολ Πογκμπά βγήκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ μετά τον αγώνα της Γιουβέντους με την Ουντινέζε, στον οποίο δεν αγωνίστηκε, στις 20 Αυγούστου και όπως είπε στους γιατρούς της ομάδας όλα έγιναν εξαιτίας ενός συμπληρώματος που πήρε στις ΗΠΑ έπειτα από συμβουλή φίλου του γιατρού.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος χαφ βρέθηκε θετικός στην τεστοστερόνη και κινδυνεύει με τιμωρία αποκλεισμού ακόμη και για τέσσερα χρόνια, γεγονός που θα βάλει ουσιαστικά τέλος στην καριέρα του. Γιατί, όμως, ο Πογκμπά βρέθηκε θετικός στον έλεγχο;

Η απάντηση, όπως είπε ο ίδιος στους γιατρούς της Γιούβε, κρύβεται σε ένα συμπλήρωμα που αγόρασε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έπειτα από συμβουλή ενός φίλου του γιατρού. Στο συγκεκριμένο συμπλήρωμα υπάρχει η τεστοστερόνη, η οποία όμως δεν είναι απαγορευμένη ουσία στις ΗΠΑ, όπου οι κανόνες για το ντόπινγκ είναι διαφορετικοί σε σχέση με την Ευρώπη.

Αυτό, όπως φαίνεται, ο Πογκμπά μάλλον δεν το ήξερε και γι’ αυτό δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει σχετικά τους γιατρούς της Γιουβέντους. Έτσι, εφόσον είναι θετικό το αποτέλεσμα και στον δεύτερο έλεγχο που θα γίνει, θα του επιβληθεί τιμωρία από το Εθνικό Δικαστήριο Αντιντόπινγκ της Ιταλίας ενώ η Γιούβε θα έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στη λύση του συμβολαίου του.

Ο Γάλλος χαφ δεσμεύεται ως το 2026 με τους Μπιανκονέρι και έχει το πιο υψηλό συμβόλαιο στην ομάδα με 8+2 εκατ. ευρώ ετησίως.