Πριν καν ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη, που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και την προβολή όλης της Ελλάδας, πήρε αναβολή για την ερχόμενη Πέμπτη.

Του ανταποκριτή μας στην Κρήτη στο flashnews.gr

Αιτία της ολιγοήμερης μετάθεσης της έναρξης της δίκης είναι το γεγονός ότι ο δικηγόρος ενός εκ των βασικών κατηγορούμενων διαμένει στην Αθήνα και δεν μπορούσε να δώσει το παρόν σήμερα ζητώντας μερικές ημέρες προθεσμία για να έρθει στην Κρήτη.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου κατέφτασε χαμογελαστός, εν μέσω χειροκροτημάτων, και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας που συνοδευόταν από την σύζυγο του και τον αδερφό του, εμφανίστηκε χαμογελαστός ενώπιον των δημοσιογράφων που τον περίμεναν στην είσοδο του Δικαστηρίου για να αποσπάσουν μια δήλωση του.

Μάλιστα ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας επρόκειτο να είναι πρώτος μάρτυρας όπου θα περιέγραφε το ιστορικό της απαγωγής του. Από την πρώτη ημέρα όταν και απήχθη κοντά στα Καλέσα Ηρακλείου μέχρι και την ημέρα της απελευθέρωσης του μετά την επιχείρηση που στήθηκε έξω από την περίφημη μάντρα στο Ρέθυμνο.

Για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι κατηγορούμενοι είναι δώδεκα όπου οι οκτώ εξ’ αυτών παραμένουν προφυλακισμένοι ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν αφεθεί ελεύθεροι αλλά με ισχυρούς περιοριστικούς όρους.