Με πρόστιμο απειλείται η κυβέρνηση για τις αποδοχές και τις συντάξεις των ένστολων

Πρέπει να προχωρήσει σε αναδρομική αναπροσαρμογή


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
21:03
05/02/2018
Με πρόστιμο απειλείται η κυβέρνηση για τις αποδοχές και τις συντάξεις των ένστολων
9
loading

«Κόκκινη κάρτα» έδειξε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Κυβέρνηση απειλώντας την με πρόστιμο στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις προχωρώντας στο επόμενο οκτάμηνο σε αναδρομική αναπροσαρμογή των αποδοχών και συντάξεων των ενστόλων όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για το διάστημα από 1η Αυγούστου 2012 έως την 1η Ιανουαρίου 2017.

Η τριμελής Επιτροπή  Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με σειρά αποφάσεων του (3 και 4/2018) τονίζει ότι η Πολιτεία πρέπει να συμμορφώνεται άμεσα και  πλήρως προς τις αποφάσεις του ΣτΕ  και «δεν δύναται να αδρανεί επικαλούμενη λόγους οι οποίοι δεν εδράζονται σε συνταγματικές διατάξεις, διότι άλλως αναιρείται ο σκοπός της θεσπίσεως της διατάξεως του άρθρου 95 παρ. 5 του Συντάγματος».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι όπως προκύπτει  η διοίκηση, παρά την παρέλευση χρονικού διαστήματος μείζονος του έτους από τη δημοσίευση των τελευταίων  αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ (13.5.2016) «σε ουδεμία ενέργεια προς υλοποίησή της προέβη».

Και ναι μεν, αναφέρουν οι δικαστές, υπάρχουν εγγενείς  δυσχέρειες που συνδέονται με την εφαρμογή των  αποφάσεων της Ολομέλειας οι  οποίες έχουν σημαντικές δημοσιονομικής φύσεως συνέπειες και «οι οποίες πρέπει, πράγματι, να αποτελέσουν αντικείμενο επισταμένης μελέτης εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών, δεν θα μπορούσε να απαιτηθεί από τη διοίκηση η άμεση λήψη όλων των αναγκαίων για την υλοποίηση της αποφάσεως αυτής μέτρων και, μάλιστα, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος».

Πλην, όμως, η διοίκηση, λόγω και της παρέλευσης μακρού χρονικού διαστήματος, θα έπρεπε να έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία αυτή και να έχει, τουλάχιστον, καταλήξει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις ως προς τον τρόπο αντιμετωπίσεως των δυσμενών δημοσιονομικών επιπτώσεών της με σκοπό την μελλοντική και, ενδεχομένως και τμηματική, καταβολή των αποδοχών τις οποίες οι ένστολοι στερήθηκαν λόγω της μερικής αποκαταστάσεως του μισθολογίου τους με το άρθρο 86 του ν. 4307/2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφάνθηκε (258 και 259/2018)  ότι οι  αποφάσεις   με τις οποίες  δικαιώθηκαν οι ένστολοι  για τις μισθολογικές και συνταξιοδοτικές μειώσεις τους,  καταλαμβάνει και όσους δεν είναι μέλη των στρατιωτικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

 2. avatar criskalts

  Πάμε για εκλογές....

 3. avatar SCULLYXL5

  ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ,ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΒΟΔΙΑ!!!

  1. avatar Ζhkos

   Παίρνεις ψίχουλα γιατί ψηφίζεις όλα τα χρόνια τα ίδια λαμόγια.Αντί να τα πάρουν απο αυτούς που τα έχουν,κόβουν μισθούς και συντάξεις στο πόπολο,αφού είναι όλοι δουλικά των πλούσιων.Σε κάλυψα;;;;

 4. avatar retro….

  μετα θα ερθουν και οι αποδοχες των δικαστων!!

 5. avatar ενας7

  για τις αποδοχές των άλλων συνταξιούχων κανένας όγκος?

 6. avatar πακ μαν

  και ποιος θα το πληρωσει? Εμεεεειιιιιιςςςςςςς....

  1. avatar Demek

   Άμα τους τα πήρες εσύ να τα δώσεις. Βρε μπας και όταν τους τα πήραν τα έφαγες εσύ.. Ελα πικρόχολε Ελληναρα του [...]

  2. avatar NikosItaliano

   Οπως παντα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει