Τα κομμάτια του παζλ της αποτρόπαιας δολοφονίας της 4χρονης Άννυ καλούνται να συμπληρώσουν με τις μαρτυρίες τους οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο περιβάλλον των κατηγορουμένων.

Η διαχειρίστρια του διαμερίσματος – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα μίλησε για κηλίδες αίματος που παρατήρησε στις σκάλες που οδηγούσαν στον υπόγειο. Εκ των υστέρων, συνδυάζοντας τα γεγονότα, είπε πως αρχικά είδε τις κηλίδες, στη συνέχεια διαπίστωσε μια άσχημη «βρώμα» στο υπόγειο και τέλος μια έντονη μυρωδιά κολόνιας, η οποία κατέκλυσε την πολυκατοικία.

Αίσθηση προκάλεσε, νωρίτερα, η κατάθεση ενός άνδρα, άλλοτε ερωτικού συντρόφου του πατέρα της Άννυ, Σάββα, ο οποίος ισχυρίστηκε πως χώρισε με τον κατηγορούμενο όταν εκείνος έκανε κρυφά δεσμό με τη Δημητρίνα.

«Ο Σάββας δεν είχε μυαλό για να κάνει τέτοια πράγματα…»

«Ο Σάββας δεν έχει μυαλό για να κάνει τέτοια πράγματα… ο άλλος έχει μυαλό (σ.σ. Νικολάι )», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο πρώην σύντροφος του Στανισλάβ Μπακαρτιέβ, γνωστού ως Σάββα, αναφερόμενος στην εξαφάνιση και τον τεμαχισμό της 4χρονης προσθέτοντας, ωστόσο, στη συνέχεια: «Μισά μισά τα κάνανε και τα σχεδίασαν…».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον Σάββα για περίπου δυο χρόνια και πως κατά τη διάρκεια της σχέσης τους εκείνος δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. «Με τη Δημητρίνα γνωρίστηκε το 2010. Η Δημητρίνα έμεινε έγκυος και το κράτησε μυστικό από το Σαββα. Εκείνος το έμαθε στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ήθελε να κρατήσει το παιδί», είπε ο μάρτυρας και περιέγραψε τον Σάββα ως ήρεμο άνθρωπο που δεν είχε καυγαδίσει ποτέ με κανέναν.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η σχέση του με τη Δημητρίνα;

Μάρτυρας: Άκουσα ότι μάλωναν για την πρέζα . Εκείνη έκανε μόνο «μαύρο» .

Πρόεδρος: Εκείνη την περίοδο ο Σάββας έκανε χρήση ναρκωτικών;

Μάρτυρας: Ναι συστηματικά, ηρωίνη. Ζούσε με χρήματα που του έδινε η Δημητρίνα που δούλευε σε στούντιο…

Αναφερόμενος δε σε συνάντηση που είχε με τον Νικολάι (σ.σ. δεν είχε γίνει ακόμη γνωστή η εξαφάνιση της μικρής) υποστήριξε πως όταν τον ρώτησε τι κάνει ο Σάββας εκείνος του απάντησε «πως είναι χάλια από την ηρωίνη». «Του είπα “το ξέρω” και μετά ρώτησα τι κάνει η Άννυ και μου απάντησε ότι κοιμάται…».

«Ψέματα λέει»

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν είχε συναντήσει ποτέ την Άννυ. «Ήρθε μια φορά ο Σάββας κάτω από το σπίτι για να φέρει μια κρέμα αλλά του είπα να μην ανέβει το παιδί γιατί εκεί ήμασταν όλοι τραβεστί», είπε συμπληρώνοντας πως πίστευε ότι τόσο ο Σάββας όσο και η Δημητρίνα νοιάζονταν για το παιδί καθώς συζητούσαν συνεχώς γι’ αυτό. Αν και ο μάρτυρας υποστήριξε πως εξαιτίας της χρήσης ο Σάββας κοιμόταν πολλές ώρες καθημερινά κατέθεσε πως δεν σκέφτηκε ποτέ ότι υπάρχει κίνδυνος για το παιδί.

Εισαγγελέας: Είχε ο Σάββας ερωτικές σχέσεις μόνο με γυναίκες;

Μάρτυρας: Με γυναίκες και άνδρες…

Εισαγγελέας: Είχε σχέση ο Σάββας με το Νικολάι;

Μάρτυρας: Όχι

Εισαγγελέας: Πώς το ξέρετε;

Μάρτυρας: Φαίνεται…

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο Νικολάι έμενε στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα, με τον Σάββα, το Μεγάλο Σάββατο κάτι που ο ίδιος αρνείται. «Ψέματα λέει», διαμαρτυρήθηκε ο Νικολάι από το εδώλιο καθώς ισχυρίζεται πως είχε φύγει από τη Μιχαήλ Βόδα τη Μεγάλη Πέμπτη. Ο ισχυρισμός αυτός, μάλιστα, οδήγησε το δικαστήριο να καλέσει ως μάρτυρα μια γυναίκα στο σπίτι της οποίας, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, έμεινε φεύγοντας από το σπίτι- σφαγείο.

Ο καυγάδες και οι ροζ κηλίδες αίματος στη σκάλα του ισογείου

Στη μαρτυρία της διαχειρίστριας της πολυκατοικίας της Μιχαήλ Βόδα είπε πως ο κατηγορούμενος αρχικά έμενε στο υπόγειο διαμέρισμα μόνος. «Δυο φορές είχα δει την κατηγορούμενη… Είχε γίνει ένας μεγάλος καυγάς, τους είδε η μητέρα μου να μαλώνουν. Με φώναξαν «ο Σάββας σκοτώνει τη γυναίκα του», μου είπαν. Όταν κατέβηκα ο καυγάς είχε σταματήσει. Ένας από τους ενοίκους πήγε στο αστυνομικό τμήμα αλλά δεν άνοιξαν όταν ήρθε η αστυνομία». (…) «Κάποια στιγμή από το φωταγωγό άκουσα μια παιδική φωνή και κατάλαβα πως το παιδάκι ήταν στο υπόγειο αλλά δεν είχα αντιληφθεί κάποια άλλη παρουσία. Μια φορά ο κατηγορούμενος μου είπε δίνοντας εξηγήσεις για τον καυγά: “Προσπαθώ να την κατεβάσω (σ.σ. Δημητρίνα ) να δει το παιδί της και δεν θέλει” και τότε μας έφερε τη μικρή που ήταν μισό κοιμισμένη για να τη δούμε (…)».

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ένας ακόμη ένοικος της πολυκατοικίας ο οποίος συμπλήρωσε πως δεν είχε αντιληφθεί ότι ο Σάββας ασκούσε βία σε βάρος του παιδιού υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως είχε ξυλοφορτώσει την σύντροφο του.

«Είχα δει κάποιες φορές ότι υπήρχε κινητικότητα στο διαμέρισμα και κάποια στιγμή συνάντησα και τον Νικολάι ο οποίος μου είπε πως επισκέφθηκε το Σάββα και μου συστήθηκε ως μοντελίστ από την Τυνησία…», ανέφερε στην κατάθεση της η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως μετά το έγκλημα ένας από τους ενοίκους, ο οποίος έχει πεθάνει, εκ των υστέρων είπε πως είχε ξανακούσει καυγάδες και είχε ακούσει κλάματα παιδιού. Ανατρέχοντας στη Μεγάλη εβδομάδα του 2015 η μάρτυρας κατέθεσε πως δεν έγινε κάτι περίεργο που να της κίνησε την περιέργεια.
«Κάποια στιγμή είδα ροζ κηλίδες αίματος από τη σκάλα του ισογείου προς το υπόγειο. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν αίμα. Υπέθεσα, τότε, πως κάποιος απρόσεκτος έβγαλε σκουπίδια που έσταζαν. Ο αδελφός μου, μου ανέφερε, την εβδομάδα μετά το Πάσχα, ότι μοίραζε πολύ έντονη μυρωδιά κολόνιας στην πολυκατοικία και σκεφτήκαμε πως έσπασε ένα μπουκάλι κολόνιας. Ο αδελφός μου, μου είχε πει λίγο νωρίτερα, πως βρωμάει κάτι σαν ψοφίμι στο υπόγειο…». «Δηλαδή πρώτα οι κηλίδες, μετά η μυρωδιά και μετά η κολόνια», παρατήρησε ο πρόεδρος για να γνέφει θετικά η μάρτυρας.

«Μου είχε πει πως θα πάρει το παιδί στη Γερμανία»

Φως στις ημέρες που η κατηγορούμενη Δημητρίνα Μπορίσοβα βρίσκονταν στη Γερμανία, ενώ την φροντίδα της Άννυ είχε ο πατέρας της στην Ελλάδα, επιχείρησε να ρίξει με την κατάθεση της, νεαρή φίλη της η οποία τη συνόδευε στο ταξίδι.

Η μάρτυρας, η οποία εργαζόταν στο ίδιο στούντιο με την κατηγορούμενη, υποστήριξε πως άφησε το παιδί στον Σάββα ζητώντας του να το κρατήσει η μητέρα του.

Πρόεδρος: Γιατί δεν ήθελε να μείνει με τον Σάββα;

Μάρτυρας: Δεν του είχε εμπιστοσύνη.

Πρόεδρος: Έκανε χρήση ναρκωτικών;

Μάρτυρας: Ναι μάλλον αυτός ήταν ο λόγος…

«Όταν της είπε πως πήρε το παιδί από την μητέρα του δεν ανησύχησε, μιλούσε κάθε μέρα με το παιδί», είπε η μάρτυρας προσθέτοντας πως πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να πάει μόνιμα στη Γερμανία μαζί με το παιδί.

Πρόεδρος: Ο Σάββας το ήξερε;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Του έστελνε χρήματα από τη Γερμανία. Ο Σάββας ήταν εκείνος που ήθελε να φέρει στην Ελλάδα τη μικρή για να μην στέλνει στη Βουλγαρία χρήματα στην οικογένειά της η Δημητρίνα.

Μάλιστα, όπως είπε η μάρτυρας, μετά το έγκλημα εκτίμησε πως σκότωσε το παιδί γιατί κατάλαβε πως η Δημητρίνα θα τον άφηνε και θα έφυγε στη Γερμανία.

Η δίκη διεκόπη για τις 21 Σεπτεμβρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.