Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να μπει ένα κρίσιμο 30ήμερο, την άνοιξη του 2021, στη διάρκεια του οποίου εκτυλίχθηκε το μεγαλύτερο μέρος του θρίλερ με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, που συμπίπτει, σύμφωνα με το mega, με ενδοοικογενειακά προβλήματα (σύμφωνα με καταθέσεις, το διάστημα εκείνο οι γονείς ήταν σε διάσταση), αποβιώνει το επτά μηνών μωρό τους, η Ίριδα και οδηγείται στο νοσοκομείο, όπου παθαίνει ανακοπή η εννιάχρονη Τζωρτζίνα, η οποία μέχρι τότε δεν αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Aίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πριν το θάνατο του ενός κοριτσιού και της ανήκεστης βλάβης (σ.σ. εγκεφαλοπάθεια) του άλλου, εισήχθη στο νοσοκομείο με νευρολογικής φύσης προβλήματα μέλος της ίδιας οικογένειας. Ο συνδυασμό αυτός, λοιπόν, εξετάζεται πλέον λεπτομερώς από την ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος των αστυνομικών είναι να διαπιστωθεί μέσα από καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και ιδιωτών ποια είναι η αλληλουχία των συμβάντων, τι συνέβη στο σπίτι της οικογένειας και στα νοσοκομεία της Πάτρας. Όπως, μάλιστα, λένε έμπειροι αξιωματικοί, κύριο ζητούμενο είναι να εξακριβωθεί τυχόν σύνδεση των γεγονότων αλλά και τι ακριβώς συνέβη το κρίσιμο χρονικό διάστημα που θεωρείται «κλειδί» για το σύνολο της έρευνας.

Ο θάνατος της Μαλένας

Το πρώτο τραγικό συμβάν στην οικογένεια με τα τρία κοριτσάκια ήταν ο θάνατος της Μαλένας, στις 13 Απριλίου του 2019, σε ηλικία μόλις τριάμισι ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ελπίς» με ιάσιμη μορφή λευχαιμίας. Αιτία ήταν η αιφνίδια ανακοπή, απροσδιόριστων αιτιών, που συνδέθηκε με ηπατική ανεπάρκεια και η οποία αμφισβητήθηκε στη συνέχεια.

Το επόμενο συμβάν είναι αυτό που έχει κινήσει το ενδιαφέρον των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., αφού αφορά στο προαναφερόμενο 30ήμερο, πριν από περίπου έναν χρόνο. Πρόκειται αρχικά για τον θάνατο της επτά μηνών Ίριδας, στις 21 Μαρτίου του 2021, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας. Ο χαμός της αποδόθηκε σε πνευμονικό οίδημα και αγενεσία φλεβόκομβου (πρόκειται για τον φυσικό «βηματοδότη» της καρδιάς). Μια γνωμάτευση που επίσης αμφισβητείται από γιατρούς και ιατροδικαστές.

Όπως κατέθεσε τότε στην ΕΛ.ΑΣ. η θεία του κοριτσιού (αδελφή της μητέρας), λοιπόν, εκείνο το διάστημα ο πατέρας του έλειπε από το σπίτι γιατί το ζευγάρι ήταν σε διάσταση. Σε συμπληρωματική αναφορά, δε, σημείωσε ότι ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στις 11.30 το πρωί και αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι είχε ήδη καταφθάσει (σ.σ. άγνωστο πού βρισκόταν) ο πατέρας των κοριτσιών. Όμως, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή της, η ίδια γυναίκα μετέβαλλε τα χρονικά δεδομένα του θανάτου της Ίριδας και ανακάλεσε ότι το ζευγάρι ήταν σε διάσταση. Τα παραπάνω ενίσχυσαν τα ερωτήματα για τον τρόπο και τον ακριβή χρόνο θανάτου του κοριτσιού, κάτι που δεν προσδιορίσθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση.

Καμία επανένωση

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές οικείων, μετά τον θάνατο και την κηδεία της Ίριδας δεν υπήρξε επανένωση του ζευγαριού που θρηνούσε για τον χαμό του δεύτερου κατά σειρά παιδιού του. Αυτό δεν συνέβη ούτε έναν μήνα αργότερα, στις 12 Απριλίου 2021, όταν έπαθε αιφνιδιαστική ανακοπή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών όπου είχε μεταφερθεί τρεις μέρες νωρίτερα – με λίγους πόνους στο στομάχι – η εννιάχρονη Τζωρτζίνα.

Τότε, οι εξετάσεις των γιατρών δεν ανέδειξαν οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα υγείας και το κορίτσι ετοιμαζόταν να λάβει εξιτήριο. Ωστόσο, ενώ βρισκόταν σε μονόκλινο δωμάτιο (φέρεται να το είχε ζητήσει η μητέρα της με επίκληση ότι ήταν ολίγων ημερών έγκυος), η Τζωρτζίνα υπέστη ανεξήγητο μέχρι σήμερα καρδιακό επεισόδιο, έχασε τις αισθήσεις της για περίπου 50 λεπτά και όταν συνήλθε διαπιστώθηκε ότι υπέστη σημαντική εγκεφαλική βλάβη.