Επιχειρήσεις λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών εντόπισε το ΣΔΟΕ

Μεγάλη επιχείρηση από τους υπαλλήλους της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
21:04
31/03/2017
Επιχειρήσεις λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών εντόπισε το ΣΔΟΕ
1
loading

Πλήγμα στα κυκλώματα λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών επέφερε το ΣΔΟΕ, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα στις 28 και 29 Μαρτίου 2017, υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής - Αιγαίου του ΣΔΟΕ, σε ελέγχους που διενεργήσαν στην Πελοπόννησο, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαπίστωσαν ότι σε επιχείρηση παραγωγής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών υπήρχαν διαφορές αποθεμάτων πρώτων υλών (αιθυλικής αλκοόλης) και προϊόντων, τα οποία βρίσκονταν σε καθεστώς αναστολής πληρωμής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε διάθεση, χωρίς την έκδοση παραστατικών εγγράφων, την έγκριση της Τελωνειακής Υπηρεσίας και την καταβολή των αναλογούντων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, ποσότητας 3.861,50 λίτρων Άνυδρων Αιθυλικής Αλκοόλης. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν ποσότητες 3.090 λίτρων αλκοολούχων ποτών (τζιν, λικέρ), 220 λίτρων ούζου και 352 λίτρων Μαυροδάφνης για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη κατοχή και προηγούμενη καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Σε επιχείρηση εμπορίας αλκοολούχων ποτών κατασχέθηκε ποσότητα 345 φιαλών αλκοολούχων ποτών με ενδείξεις παραποίησης των σημάτων (ετικέτες), 375 λίτρα αλκοολούχου ποτού αγνώστου ταυτότητας, 384 φιάλες καθαρού οινοπνεύματος με υπόνοια παραποίησης των στοιχείων προέλευσης του και εξοπλισμός αποκόλλησης ταινιών και επανατοποθέτησης πλαστών ετικετών και σημάτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Γαυρος

    [...] ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΥΦΛΩΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΠΡΟΝ ΕΝΑ, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει