Ένας 32χρονος συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στον Ασπρόπυργο, για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Συγκεκριμένα και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος από διμήνου και πλέον, προσέγγιζε ιδιώτες που ενδιαφέρονταν για την αγορά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, παρουσιαζόμενος ως εξουσιοδοτημένος υπάλληλος εταιρειών εκμίσθωσης αυτοκινήτων, που είχε αναλάβει την εκποίησή τους και τους παρουσίαζε προς πώληση αυτοκίνητα τελευταίας κυκλοφορίας, με συμφέρουσα τιμή (στο ήμισυ της αγοραστικής τους αξίας).

Όπως διαπιστώθηκε, τα προς πώληση αυτοκίνητα τα είχε υπεξαιρέσει από εταιρείες εκμίσθωσης αυτοκινήτων, από τις οποίες τα είχε ενοικιάσει με συμφωνητικό βραχυχρόνιας εκμίσθωσης.

Για τη μεταβίβαση των οχημάτων, ο 32χρονος εφοδίαζε τους αγοραστές με πλαστά δικαιολογητικά (άδειες κυκλοφορίας, αποδείξεις είσπραξης κλπ), που κατήρτιζε ό ίδιος. Στις πράξεις του αυτές χρησιμοποιούσε και άγνωστο συνεργό του που αναζητείται.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκε ότι ο 32χρονος με το συνεργό του εξαπάτησαν με αυτόν τον τρόπο εννέα πολίτες.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.