Σημαντικά στοιχεία έχουν προκύψει στην έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση δολοφονίας του 39χρονου υδραυλικού σε καφέ με ναργιλέδες στη Νέα Ιωνία.

Κατά την πρώτη φάση της έρευνας οι αστυνομικοί δεν είχαν βρει το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, με αποτέλεσμα να μην έχουν εικόνα για τις ακριβείς συνθήκες που έγινε η συμπλοκή και η δολοφονία. Η έρευνα όμως συνεχίστηκε, καθώς οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν πίστεψαν ότι δεν υπήρχε καταγραφικό και ότι οι κάμερες ήταν «τυφλές». Όπως αναφέρουν πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι το καταγραφικό είχε εσκεμμένα εξαφανιστεί και ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος γνώριζε πού βρισκόταν, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για ψευδή κατάθεση.

Τελικά οι αστυνομικοί βρήκαν το καταγραφικό και απέκτησαν εικόνα για το πώς έγινε η δολοφονία. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται ένας από τους δράστες να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με το θύμα, τον 39χρονο υδραυλικό. Ο άντρας αυτός είχε πάνω του όπλο και μπήκε πρώτος στο μαγαζί. Στη συνέχεια, έφτασαν ακόμα έξι άτομα και ξεκίνησε η συμπλοκή.

Τα δύο άτομα που πυροβόλησαν είναι ο άντρας (σ.σ. σεσημασμένος αλβανικής καταγωγής) που έφτασε πρώτος στο κατάστημα και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με το θύμα και ένας από τους έξι που μπήκαν στο μαγαζί σε δεύτερο χρόνο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πριν τους πυροβολισμούς υπήρξε άγρια συμπλοκή με τα χέρια.

Το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών έχει ταυτοποιήσει δύο εμπλεκομένους, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, ενώ οι υπόλοιποι για άλλες κατηγορίες. Να σημειώσουμε τέλος ότι παρά την αρχική αισιοδοξία για την πορεία των ερευνών, μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία σύλληψη, ενώ κάποιοι από τους εμπλεκόμενους ενδεχομένως να έχουν φύγει στη γειτονική Αλβανία.