Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/1) σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στην οδό Αναβρύτων, στο Μαρούσι.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αξιοποιούν υλικό από κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες, αλλά και πληροφορίες που είχαν φτάσει στη ΓΑΔΑ τους τελευταίους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό δύο είναι τα βασικά σενάρια:

Το πρώτο να πρόκειται για επίθεση από οπαδούς αντίπαλης ομάδας, όπως συνέβη το 2013 σε σύνδεσμο οπαδών των «πρασίνων» στα Πετράλωνα. Τότε, από τη βομβιστική επίθεση είχαν προκληθεί φθορές σε περισσότερα από 30 σπίτια και καταστήματα, αλλά και σε Ι.Χ. αυτοκίνητα με την έκρηξη να αποδίδεται στον «πόλεμο των οπαδών».

Το δεύτερο σενάριο είναι η σημερινή επίθεση να είναι αποτέλεσμα της διαμάχης που φαίνεται να έχει ξεσπάσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ανάμεσα σε οπαδούς της ίδιας ομάδας, με άγνωστα κίνητρα και αφορμές. Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο πυροβολισμών που είχε σημειωθεί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και το άγριο ξύλο πριν από μερικές εβδομάδες έξω από το Εφετείο της οδού Λουκάρεως.

Ακόμη, πάντως, είναι αρκετά νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να αξιολογούν ακόμη το υλικό που έχουν συλλέξει.

Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί προβληματισμό το γεγονός της επίθεσης με δυναμίτιδα, καθώς λόγω της σφοδρότατης έκρηξης προκλήθηκαν ζημιές σε 8 σπίτια και 7 καταστήματα.