Για περισσότερα από δυόμιση χρόνια οι Αρχές της Κίνας αναζητούσαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη μία γυναίκα – φάντασμα, η οποία είχε καταφέρει να… τσεπώσει περίπου 4 εκατ. ευρώ από μία καλοστημένη απάτη με θύμα 340 επενδυτές.

Τελικά, αυτή όχι μόνο εντοπίστηκε αλλά και συνελήφθη στην περιοχή του Γέρακα από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, μετά από επιχείρηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (15/6).

Η 40χρονη Κινέζα εμφανίζεται ως… μετρ στις απάτες, καθώς κατηγορείται ότι κατασκεύασε επενδυτικό πρόγραμμα στη χώρα της, το οποίο της απέφερε περισσότερα από 30,5 εκατ. γουάν ήτοι περί τα 4 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά, άλλωστε, ήταν που της επέτρεψαν αρχικά να διαφύγει στη χώρα μας μαζί με την 17χρονη σήμερα κόρη της και να ζει πλουσιοπάροχα, αλλάζοντας με μεγάλη συχνότητα καταλύματα πότε στα βόρεια και πότε στα νότια προάστια της Αττικής.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής της σε κάποια έκνομη ενέργεια στη χώρα μας, πότε η σύλληψη της έγινε πιθανότατα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι σε βάρος της εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Κινεζικών Αρχών, καθώς κατηγορείται για το αδίκημα της παράνομης λήψης καταθέσεων από το ευρύ κοινό με συγκαλυμμένη μορφή.