Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για τις Αρχές εξελίσσονται αυτοί που σχεδιάζουν κορονοπάρτι σε μισθωμένες κατοικίες –μέσω διαδικτυακών πλατφορμών όπως το Airbnb– για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, αλλά και για την πρώτη ημέρα και νύχτα του 2022.

Παρά το γεγονός ότι επί ποδός βρίσκονται περί τους 10.000 αστυνομικούς, πηγές της Κατεχάκη ανέφεραν στο Νewsbeast ότι είναι πολύ δύσκολο η διοργάνωση πριβέ πάρτι, σε χώρους βραχυχρόνιας μίσθωσης, να εντοπιστεί.

Γι’ αυτό και ζητούν τη συνεργασία των πολιτών, όταν αντιλαμβάνονται κάποιο «κορονοπάρτι» στην περιοχή τους. Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν, ότι η συγκεκριμένη συζήτηση δεν γίνεται για τις οικογένειες και τους φίλους που θα θελήσουν να περάσουν μαζί τις γιορτές, αλλά για τους επιτήδειους που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν το κενό από τα κλειστά κλαμπ και κέντρα διασκέδασης.

Την ίδια ώρα, το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ. έχει πάρει… φωτιά, για τα καλέσματα μέσω ομαδικών συνομιλιών σε social media, για να μεταφέρουν τα… κέντρα διασκέδασης σε μισθωμένους χώρους, με πριβέ πάρτι, με μηχανήματα, dj και κανένα μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό. Αποτρεπτικά εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν τα βαριά πρόστιμα για τα ιδιωτικά πάρτι, που θα ξεκινούν από 50.000 για την πρώτη παράβαση για τον μισθωτή και θα προχωρούν στις 200.000 για την δεύτερη παράβαση.

Νομοθετική ρύθμιση

Στα… σκαριά βρίσκεται και μία νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα αφορά όσους επιτήδειους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν «παραθυράκια» του νόμου για να ανοίξουν καταστήματα που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας (σ.σ. «λουκέτο»), λόγω παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Άμεσα αναμένεται να βρεθεί φόρμουλα, η οποία θα προβλέπει ότι θα απαγορεύεται η έναρξη λειτουργίας επιχείρησης με διαφορετικό ΑΦΜ αλλά ίδιο αντικείμενο εργασιών με «αχυράνθρωπο» ως… προσωρινά υπεύθυνο.