Στην απόρριψη του αιτήματος που είχε καταθέσει η συνήγορος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, για μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, προχώρησε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, έπειτα από τη σημερινή της συνεδρίαση.

Μετά και την απόρριψη και των δύο αιτήσεων, ο καταδικασθέντας της «17 Νοέμβρη» δύναται να προσφύγει κατά αυτής της απόφασης της ΚΕΜ, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του τόπου εκτέλεσης των ποινών, σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφος 4 του Σωφρονιστικού Κώδικα.

«Με μία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγώ , που έγινε σήμερα, 11/3 μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα και οχλήσεις από την συνήγορο και μετά την δημόσια έκκληση δεκάδων δικηγόρων προς την αρμόδια Εισαγγελέα, απορρίφθηκαν αυθημερόν τα δυο διαδοχικά αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, με δυο διαδοχικές αποφάσεις (η δεύτερη μάλιστα θεμελιωμένη επί της πρώτης)», ανέφερε σε δήλωσή της η κ. Κούρτοβικ.

«Η επιτροπή έκρινε την πρώτη μεταγωγή ως σύννομη (!) και απέρριψε την δεύτερη αίτηση με επίκληση μεταξύ των άλλων του επιχειρήματος ότι δεν συντρέχει λόγος μεταγωγής για λόγους υγείας, αφού ο ίδιος είναι υπαίτιος για την κατάσταση του (!!) και οφείλει να σταματήσει την απεργία πείνας για να σωθεί η ζωή του (“τυχόν απόφαση περί μεταγωγής του δεν θα αποτελέσει τον λόγο επανόρθωσης της βλάβης του πάρα μόνον η απούσα του να στομώσει την απεργία πείνας και δίψας”!!!)», αναφέρεται ακόμη στην ίδια δήλωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.