Σε ισόβια κάθειρξη και 32 μήνες καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος για τη δολοφονία του 27χρονου Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

Το δικαστήριο επέβαλε στους δυο κατηγορούμενους και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Οι δικαστές δεν απάντησαν, από έδρας, στο κρίσιμο ερώτημα αν η δολοφονία του νεαρού Πακιστανού είχε ρατσιστικό κίνητρο. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκαν σχετικά από την πολιτική αγωγή η πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτό θα φανεί από το σκεπτικό της απόφασης.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως η οποία είχε ζητήσει την καταδίκη των κατηγορουμένων σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπογραμμίζοντας ότι «τέλεσαν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με 7 μαχαιριές. Συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου άνδρα, αλλοδαπού άνδρα και δη Πακιστανικής καταγωγής. Το ποιο πλήγμα ήταν θανατηφόρο δεν έχει σημασία. Από την αρχή ήταν αποφασισμένοι».

Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια του νεαρού Πακιστανού. Ο Διονύσης Λιακόπουλος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή ενώ ο Χρ. Στεργιόπουλος ισχυρίστηκε ότι χτύπησε το θύμα στην προσπάθεια του να ελευθερώσει το φίλο του και σήμερα συγκατηγορούμενό του.