Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών τον Ιανουάριο του 2013.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ο 35χρονος πρώην διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Δίωξης Θεσσαλονίκης σε μία επιχείρηση που είχε στηθεί σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος. Συνολικά σε εκείνη την επιχείρηση είχαν συλληφθεί 35 άτομα.

Η δίκη, μετά την ανάγνωση των ονομάτων διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή. Οι κατηγορίες σε βάρος του πρώην διοικητή της Δίωξης Βόλου βασίστηκαν σε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, για τις οποίες ο ίδιος έχει αντιδράσει δικαστικά, με κατάθεση μήνυσης σε βάρος αξιωματικών της Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντάς τις ως προϊόν αλλοίωσης και συρραφής του πραγματικού περιεχομένου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, που καμία σχέση έχει με όσα από τη δικογραφία παρουσιάζονται.

Ο αξιωματικός, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά, από την πρώτη στιγμή, όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, με μήνυση στρέφεται και κατά του προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος και είχε αιτηθεί πραγματογνωμοσύνης για τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, στις οποίες βασίστηκε η «εξιχνίαση» της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί το αληθές των επικοινωνιών, που δεν είχε στόχο παρά να εκμαιεύσει πληροφορίες για κύκλωμα, το οποίο άλλωστε ξεσκέπασε.

Οι συνάδελφοί του, οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό του- και τιμωρήθηκαν γι’ αυτό- από την πρώτη στιγμή τόνιζαν ότι δεν έπραξε τίποτε άλλο παρά να προσπαθήσει με υπερβάλλοντα ζήλο, να εισχωρήσει στα «άδυτα» σκληρών και διεθνών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών, υπό τις κατευθύνσεις της αλβανικής μαφίας.

Ισχυρό στοιχείο υπέρ του πρώην διοικητή της Δίωξης αποτέλεσε πόρισμα που είχε εκδώσει το Γενικό Χημείο του Κράτους. Η 4η ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να στοιχειοθετήσει πλήρως την εμπλοκή του αξιωματικού του Βόλου στο φερόμενο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών είχε αναζητήσει απαντήσεις μέσα σε μία ποσότητα ηρωίνης. Την ποσότητα, μέρος εκείνης που κατασχέθηκε σε επιχείρηση στην Αθήνα, είχε κατηγορηθεί-με βάση τμηματική απομαγνητοφώνηση τηλεφωνικής συνομιλίας- ότι αντάλλαξε ο πρώην προϊστάμενος της Δίωξης με άλλη παρόμοια, προκειμένου να δώσει τη «γνήσια» στον Αλβανό πληροφοριοδότη του.

Το πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους είχε δείξει ότι η ποσότητα δεν αντικαταστάθηκε, δικαιώνοντας τους εξαρχής ισχυρισμούς του αστυνομικού.

Πηγή: taxydromos.gr