Συσκευή κινητού τηλεφώνου βρέθηκε στο κελί του έγκλειστου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλου Ξηρού.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» άνδρες της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών πραγματοποίησαν έφοδο στο κελί του μετά από σχετική πληροφορία που έφθασε στην Αστυνομία. Πράγματι βρήκαν το κινητό τηλέφωνο, το κατάσχεσαν και τώρα αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο το προμηθεύτηκε ο κρατούμενος του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού και βέβαια θα έχει ενδιαφέρον να μάθουν οι Αρχές σε ποια πρόσωπα είχε προλάβει να τηλεφωνήσει.

Θυμίζουμε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Ξηρού. Εντάχθηκε στην οργάνωση από τον Δημήτρη Κουφοντίνα το 1983 -με τον οποίο ήρθε σε επαφή μέσω του Γιάννη Σερίφη- αφότου είχε μετακομίσει στην Αθήνα. Ο ίδιος στρατολόγησε τον Βασίλη Τζωρτζάτο το 1985 και τον αδερφό του Σάββα το 1986.

Μετά από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του Σάββα στον Πειραιά στις 29/06/2002, ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση. Ομολόγησε τη συμμετοχή του στην οργάνωση, στις 17/07/2002. Στις καταθέσεις του περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης της 17Ν, αναφέρθηκε σε μέλη της οργάνωσης που γνώριζε και παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος σε σειρά επιθέσεων.

Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17 Νοέμβρη. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.

Στις 6 Ιανουαρίου 2014 κηρύχθηκε καταζητούμενος από την αστυνομία αφού δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα όπως όφειλε ύστερα από άδεια που έλαβε την 1η Ιανουαρίου. Στις 3 Ιανουαρίου 2015, ύστερα από πολύμηνες έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, εντοπίστηκε σε ενοικιαζόμενη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο και συνελήφθη ύστερα από καταγγελία, ενώ ταυτοχρόνως κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πολεμικού οπλισμού.