«Υπάρχουν κρατούμενοι που περιμένουν το θάνατο για λύτρωση»

Επιστολή διαμαρτυρίας κρατουμένων για τις συνθήκες στις φυλακές


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18:05
25/03/2013
«Υπάρχουν κρατούμενοι που περιμένουν το θάνατο για λύτρωση»
5
loading

Επιστολή διαμαρτυρίας, για τις συνθήκες κράτησής τους υπογράφουν 17 κρατούμενοι στις φυλακές Λάρισας, οι οποίοι καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησής τους επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:

«Εμείς, οι κρατούμενοι στις Φυλακές Λάρισας που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, υψώνουμε τη φωνή μας επειδή βρισκόμαστε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας απέναντι στην κρατική βία και δηλώνουμε ανυπακοή σαν μοναδικό μέσο να σκύψουν οι αρμόδιοι επιτέλους στο πρόβλημα, να δουν την πραγματική κατάσταση μέσα στις φυλακές, σ’ αυτά τα σύγχρονα καθαρτήρια ψυχών και κρεματόρια ανθρωπίνων υπάρξεων αντί να αλληλο-λιβανίζονται και να συγχαίρουν εαυτούς και αλλήλους», τονίζουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους, και καταγγέλλουν «τον εκπρόσωπο της Δικαστικής εξουσίας μέσα στις Φυλακές Λάρισας που ανέλαβε την Διεύθυνσή της, Αντεισαγγελέα Εφετών, Κοσμίδη καθώς και τον Εκπρόσωπο των Δυνάμεων Αστυνομικής Καταστολής γιατί με την παρουσία τους και την άσκηση πίεσης υιοθετούν και στηρίζουν τις παραβάσεις του συνόλου του Σωφρονιστικού Κώδικα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των κρατουμένων ενώ τάχα διαπιστώνουν κάποιες παραβάσεις δευτερεύουσας σημασίας, διατάξεων».

«Έχουμε δικαίωμα στην ζωή και την υγεία. Έχουμε δικαίωμα να υπάρχει γιατρός. Έχουμε δικαίωμα να μην στοιβάζονται οι κρατούμενοι ο ένας πάνω στον άλλο. Υπάρχουν κρατούμενοι που πραγματικά λιμοκτονούν, φυματικοί, οροθετικοί που είναι εγκαταλελειμμένοι και περιμένουν τον θάνατο για λύτρωση» καταλήγει η επιστολή των κρατουμένων την οποία υπογράφει και ο γνωστός ποινικός κρατούμενος Βασίλης Στεφανάκος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar krasidhs

  δίκαιο έχει συμφωνώ με το στεφανάκο άμεση μεταφορά στο χίλτον!!

 2. avatar nikos xasapis

  μπράβο στους αριστερούς δημοσιογράφους που δίνουν λόγο στους αγωνιστές όπως ο κύριος στεφανάκος ..

 3. avatar vasilis1443

  ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΥΜΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΓΚΛΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ

 4. avatar tsakman36

  γιατί περιμένουν ,την λύση την ξέρουν ,ένα σκοινί κάποιος θα τους δώσει

 5. avatar petmath

  Πες τα στα θύματά σου :::::::::::;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει