Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης θα κληθεί να δώσει και πάλι, παρά την πρωτόδικη αθώωσή του, ο 48χρονος σύντροφος της αδικοχαμένης αστρολόγου Νατάσας Λιβάνη, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι, τον Απρίλιο του 2013, έκοψε το νήμα της ζωής της όταν, μετά από άγριο καβγά, την παρέσυρε με το αυτοκίνητό της.

Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου

Ο 48χρονος θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο στις 20 Φεβρουαρίου 2018, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας κατά της αθωωτικής απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου. Τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα επιχειρήσουν να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό τέλος η γνωστή αστρολόγος, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους της.

Ο σύντροφός της κατηγορήθηκε ότι σκότωσε την 55χρονη γυναίκα μετά από καβγά ενώ τον συνόδευε στο σπίτι του. Νωρίτερα, εκείνο το βράδυ, το ζευγάρι διασκέδαζε στο σπίτι της αστρολόγου, μαζί με το γιο της, όπου φέρονται να είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο καβγάς που είχε το ζευγάρι αποδείχθηκε μοιραίος καθώς, όταν η 55χρονη εγκατέλειψε το αυτοκίνητο της, ο 48χρονος φέρεται να κάθισε στη θέση του οδηγού και να την παρέσυρε προκαλώντας της ακαριαίο θάνατο.

1923824

Την Άνοιξη του 2014, ο σύντροφος της αστρολόγου, με οριακή πλειοψηφία, κρίθηκε αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο άνδρας ο οποίος από την πρώτη στιγμή δήλωσε αθώος κατάφερε να πείσει τους τέσσερις ενόρκους οι οποίοι πλειοψήφησαν υπέρ της απαλλαγής του. Αντίθετα, οι τρεις τακτικοί δικαστές εξέφρασαν την γνώμη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί ένοχος, άποψη την οποία υιοθέτησε και ο εισαγγελέας ο οποίος άσκησε έφεση.

Ο 48χρονος ισχυρίζεται πως δεν είναι σε θέση να θυμηθεί τι ακριβώς έγινε τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης 30 Απριλίου του 2013 καθώς είχε πιεί μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. «Δε θα μπορούσα να δώσω κάποια εκδοχή για το πώς έχασε τη ζωή της. Γιατί στην κατάσταση στην οποία είχα περιέλθει από το αλκοόλ δεν έχω καμία μνήμη. Εγώ ξέρω ότι το πρωινό εκείνο έμαθα ότι η γυναίκα βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση. Στην αρχή νόμισα πως ήταν κάποιο αστείο» λέει.

Φίλοι της άτυχης αστρολόγου, ωστόσο, έκαναν λόγο για μια θυελλώδη σχέση. Σε μια προσπάθεια να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ της μοιραίας εκείνης βραδιάς εκτιμούν ότι οι δυο τους τσακώθηκαν άγρια, η αστρολόγος κατέβηκε από το αυτοκίνητό της και τότε τηλεφώνησε στο γιο της για να ζητήσει βοήθεια. Πριν προλάβει, όμως, να κλείσει το τηλέφωνο, ο γιος της Νατάσας Λιβάνη φέρεται να άκουσε τις κραυγές της μητέρας του κι έναν μεγάλο θόρυβο.

Ο νεαρός έσπευσε στο σημείο να δει τι είχε συμβεί κι εκεί αντίκρισε τη μητέρα του νεκρή στο οδόστρωμα και τον 48χρονο να βρίσκεται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, έξω από το αυτοκίνητο.