Δύο ανθρωποκτονίες ανδρών 75 και 21 ετών, οι οποίες διαπράχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, ο 75χρονος εντοπίστηκε νεκρός, τον περασμένο Απρίλιο, στο διαμέρισμα όπου διέμενε. Δράστης είναι 29χρονος ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο δράστης, ενώ βρισκόταν στην κατοικία του ηλικιωμένου, διαπληκτίστηκε μαζί του. Στη συνέχεια, ο 29χρονος κατάφερε με μαχαίρι 26 χτυπήματα, στον 75χρονο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, και στη συνέχεια έφυγε από την οικία, αφαιρώντας το κινητό τηλέφωνο του θύματος, αλλά και το μαχαίρι αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη δεύτερη περίπτωση εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 21χρονου Αφγανού, ο οποίος βρέθηκε τραυματισμένος στις 2 Ιουνίου 2017 και κατέληξε κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο νοσοκομείο.

Δράστες είναι δύο άτομα από το Μπαγκλαντές, ηλικίας 24 και 26 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, με τη συνδρομή αστυνομικών του αντίστοιχου Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, πριν προλάβουν να διαφύγουν με πλαστά έγγραφα στην Τουρκία. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, όταν συναντήθηκαν με τον 21χρονο στην Αθήνα, διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του. Ο ένας από τους δύο κατάφερε δύο χτυπήματα με μαχαίρι στο θύμα, ενώ ο άλλος τον χτυπούσε με γροθιές. Αμέσως μετά την πράξη τους, οι δράστες εξαφανίστηκαν και στη συνέχεια εγκατέλειψαν την Αθήνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.