Εντάλματα σύλληψης για τέσσερα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στα επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα στοιχεία που προκύπτουν από την πολυσέλιδη δικογραφία δεν έχουν τέλος. Φαίνεται πως, εκτός του πολέμου που είχαν ανοίξει με την Αστυνομία, οι χούλιγκαν επιδίδονταν και σε έναν ιδιότυπο εμφύλιο για τα χρήματα που κέρδιζαν από τη δράση τους, από τα εισιτήρια μέχρι την προστασία που προσέφεραν σε καταστήματα και καντίνες.

Μια από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2023, με στόχο την ανατροπή της ηγεσίας της οργάνωσης.

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονική επίθεση

Ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σε αυτό φαίνονται δεκάδες άτομα να τρέχουν μετά την πρώτη επίθεση στους αστυνομικούς, ενώ ένας οπαδός ακούγεται να λέει: «Γ…ώ τους μπάτσους γ…ώ» κι ένας άλλος δίνει οδηγίες να πάνε «προς τα πίσω, γιατί θα σκάσουν δακρυγόνα».

Να θυμίσουμε ότι στο διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους αναφέρεται ότι: «μείζονος σημασίας για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν η επισταμένη αναζήτηση από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας αντικειμένων, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες, για να εκδηλώσουν τις επιθέσεις τους, καθώς και ρουχισμού τους, τον οποίο απέρριψαν οι δράστες μετά το πέρας των επιθέσεων, προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των Αρχών ως προς την ταυτοποίησή τους, καθώς είναι δυσκολότερος ο εντοπισμός τους στο κατασχεθέν βιντεοληπτικό υλικό».