Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο με την οπτικοποίηση του τελευταίου τηλεφωνήματος της Κυριακής Γρίβα πριν από τη δολοφονία της έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, που δείχνει όσα προηγήθηκαν.

Η οπτικοποίηση έγινε από την εκπομπή «Live News» και δείχνει τη συνομιλία της γυναίκας με την άμεση δράση, όπου ζητάει ένα περιπολικό, για να επιστρέψει σπίτι της, τη στιγμή που τονίζει ότι βλέπει τον δράστη να την πλησιάζει.

Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Άμεση Δράση θέση 12.

Κυριακή Γρίβα: Ναι, καλησπέρα.

Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Γεια σας.

Ο ήχος συγχρονίζεται με την εικόνα που κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος όσο η 28χρονη προσπαθούσε για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο βράδυ να πείσει έστω κι έναν αστυνομικό πως πράγματι βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι η τελευταία λέξη που ξεστόμισε η 28χρονη προτού να δεχτεί 4 πισώπλατες μαχαιριές και μια ακόμη στην καρδιά. Η Κυριακή κείτεται νεκρή σε μια λίμνη αίματος.

Τα πρώτα δευτερόλεπτα της επίμαχης συνομιλίας με το «100» δεν έχουν καταγραφεί από κάμερα. Σε αυτά τα συνολικά 36 δευτερόλεπτα, όμως, η 28χρονη έχει πει ήδη στον τηλεφωνητή και πού βρίσκεται και τι χρειάζεται και αν φοβάται κάτι.

Κ.Γ: Είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα, περιμένει έξω από την πόρτα.

Εκφ.: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω, άμα θέλετε, στο σπίτι σας.

Η συζήτηση συνεχίζεται και οι κινήσεις της 28χρονης καταγράφονται από κάμερα ασφαλείας έξω από το τμήμα. Λίγο πριν περάσει το φυλάκιο ρωτά μόνη της αν πρέπει να επιστρέψει μέσα στο τμήμα ή να φύγει και δεν παίρνει καμία απάντηση.

Κ.Γ.: Ωραία. Κι εγώ τι πρέπει να κάνω; Να περιμένω στο τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς το σπίτι;

Εκφ.: Του έχετε κάνει μήνυση;

Κ.Γ.: Όχι.

Η πόρτα του φυλακίου είναι ανοιχτή κι επομένως ο φρουρός, που βρίσκεται μέσα, είναι σε θέση να ακούσει τον παρακάτω διάλογο:

Εκφ.: Αυτός τι κάνει; Περιμένει. Για ποιο λόγο;

Κ.Γ.: Περιμένει για να μου… να με εκδικηθεί, δεν ξέρω, να με χτυπήσει και εχτές είχε έρθει και δεν το τραβήξαμε τόσο.

Η στιγμή της δολοφονίας

Η Κυριακή χάνεται από το οπτικό πεδίο αυτής της κάμερας, ωστόσο οι κινήσεις καταγράφονται από μια άλλη, λίγα μέτρα παρακάτω. Κοντοστέκεται μπροστά από τα παρκαρισμένα μηχανάκια και περιμένει με αξιοθαύμαστη υπομονή τον τηλεφωνητή να καταγράψει αργά και βασανιστικά το περιστατικό που του αναφέρει.

Εκφ.: Βρίσκεται πλησίον, βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα να γράψω;

Κ.Γ.: Τώρα ναι, αλλά είμαι με αυτοκίνητο με έναν φίλο μου και θέλουμε να πάμε σπίτι.

Εκφ.: Βρίσκετε στο αστυνομικό τμήμα.

Κ.Γ.: Ε….

Εκφ.: ..και θα μεταβεί…

Τα κρίσιμα 2 λεπτά σπαταλήθηκαν στο να καταγραφεί το περιστατικό με σχολαστική ακρίβεια. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για την ανυπεράσπιστη Κυριακή. Είναι η στιγμή που βλέπει τα φώτα της μηχανής του πρώην. Τον αντιλαμβάνεται αμέσως και είναι η πρώτη φορά που η φωνή της «σπάει».

Κ.Γ.: Πάμε μέσα.

Εκφ.: Σε λίγο.

Γ.Κ.: Έχει έρθει εδώ.

Εκφ.: Ο πρώην;

Γ.Κ.: Ναι, είναι εδώ.

Εκφ.: Οπότε να το στείλω στο αστυνομικό τμήμα;

Γ.Κ.: Ναι.

Ο 39χρονος δράστης πέφτει πάνω στην Κική και σε κλάσματα δευτερολέπτου τη μαχαιρώνει 4 φορές πισώπλατα. Στο μεταξύ, από τις φωνές βγαίνει και ο φρουρός από το φυλάκιο, ο οποίος όσο δεχόταν τις μαχαιριές η Κυριακή δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε δύο μέτρα μακριά του.

Φίλος 28χρονης: Τη σκότωσε. Ασθενοφόρο γρήγορα. Ε παιδιά…

Εκφ.: Ακούτε;

Φίλος 28χρονης: Παιδιά..

Ο φίλος της 28χρονης πάει να ειδοποιήσει την αξιωματικό υπηρεσίας, η οποία κατεβαίνει μαζί του και με μία επόπτρια.

Αξιωματικός Υπηρεσίας: Έχουμε ενημερώσει και ασθενοφόρο.

Επόπτης: Ήρθε η κυρία, ζήτησε ένα περιπολικό.

Αξιωματικός υπηρεσίας: Πάμε λίγο, πηγαίνετε λίγο, παιδιά! Πάμε, πάμε λίγο, πάμε λίγο.

Φύλακας: Πίσω φύγετε!