Για την επαναβεβαίωση της ενίσχυσης και εμβάθυνσης των ήδη εξαιρετικών σχέσεων με το Ισραήλ μίλησε στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου αλλά και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά και την επέκταση της συνεργασίας και με άλλες χώρες όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά και την Ινδία», είπε ακόμα και ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε τον Ινδό πρωθυπουργό να συμμετάσχει στην επόμενη συνάντηση.

Όσον αφορά στην ενέργεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Συζητήσαμε πολλές φορές ότι η Ελλάδα δεν είναι παραγωγός αλλά φυσικό σημείο εισόδου και μεγάλες επενδύσεις είναι αυτή την στιγμή σε εξέλιξη στη χώρα μας. Άρα έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξάγεται το Ισραηλινό και το Κυπριακό φυσικό αέριο προς την ΕΕ και υπάρχουν λύσεις δοκιμασμένες που έχουν τις ευλογίες των δυο κυβερνήσεων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης και της επέκτασης του μέσω ΑΠΕ αλλά και στο θέμα της πολιτικής προστασίας.

Όλοι δοκιμαστήκαμε αυτό το καλοκαίρι από τις μεγάλες πυρκαγιές, είπε και ευχαρίστησε ευχαριστήσω την Κύπρο και το Ισραήλ για την υποστήριξή τους, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την πολιτική προστασία αλλά ταυτόχρονα επικεντρωθήκαμε και στην τεχνολογία.

Αναφέρθηκε για παράδειγμα στον πρώιμο εντοπισμό πυρκαγιών χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Όσον αφορά στον τουρισμό ο πρωθυπουργός είπε ότι μπορούμε να επεκτείνουμε τις ξένες επενδύσεις και το εμπόριο στις 3 μας χώρες.

Σε σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα, έχουμε ισχυρές σχέσεις και θα συνεργαστούμε με αποτελεσματικό τρόπο και κάποιες φορές σε ζητήματα που δεν δημοσιοποιούνται πχ στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.