Ένταση υπήρξε πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείται το θέμα των πυρκαγιών, μεταξύ του Προέδρου του Σώματος Κώστα Τασούλα και του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου. Οι αιχμηρές αναφορές του πολιτικού αρχηγού εις βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, οδήγησαν τον κ. Τασούλα, στο να τον ανακαλέσει στην τάξη.

«Τέρμα η πλάκα με την Ελληνική Λύση, όταν μας προσβάλλουν, θα προσβάλουμε», του απάντησε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του με τον κ. Τασούλα να του απαντά: «Παριστάνετε τον γνώστη της ιστορίας και του κανονισμού και μόνος σας παραδεχτήκατε ότι παραβιάσατε τον κανονισμό. Προσπαθώ να σας προφυλάξω και συνεχίζετε, προσβάλατε τον πρωθυπουργό». Ο κ. Βελόπουλος του είπε εκείνη την ώρα πως «εγώ δεν θέλω νταβατζήδες. Με προστατεύει η Παναγία, ο Χριστός και ο ελληνικός λαός, εσάς δεν σας θέλω».

Επειδή νωρίτερα ο κ. Βελόπουλος είχε χαρακτηρίσει τον κ. Μητσοτάκη «πορφυρογέννητο», ο κ. Τασούλας του είπε: «Επειδή παριστάνετε τον γνώστη της ιστορίας, ο πορφυρογέννητος είναι αυτός που γεννήθηκε στην πορφύρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 επί δικτατορίας στο Παρίσι, δεν υπήρχε πορφύρα λοιπόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Κι εγώ στο Παρίσι μεγάλωσα, μην κοιτάτε που ο πατέρας μου ήταν ανθρακωρύχος» σημείωσε σε εκείνο το σημείο ο επικεφαλής του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τασούλας ζήτησε να προχωρήσει ο κ. Βελόπουλος την ομιλία του και να τηρηθεί αυστηρά ο προβλεπόμενος χρόνος. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ότι πλέον μεγαλώνουν οι ευθύνες του. Κι αυτό γιατί πλέον το κόμμα του είναι πέμπτο σε δύναμη στη Βουλή, μετά τις εξελίξεις στους «Σπαρτιάτες» όπου διαγράφηκαν τρεις βουλευτές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Σήμερα μας απογοητεύσατε σφόδρα. Μιλάτε για το σύστημα συνεχώς. Για να σας μιλήσω απλά… Άνθρωπέ μου, πού το είδατε το σύστημα; Τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σύστημα σε αυτή τη χώρα, για να βελτιωθεί. Όλοι τα βάζετε με ένα σύστημα. Που το είδατε το σύστημα; Προσπαθούμε να κάνουμε τη χώρα ευρωπαϊκή και μιλάτε όλοι για το σύστημα», είπε ο κ. Τασούλας.