Στην Αθηναΐδα Νέγκα και στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» βρέθηκε καλεσμένος την Τετάρτη (26/7) ο Ανδρέας Λοβέρδος που πριν από λίγο καιρό παραιτήθηκε από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, στα οποία συμμετείχε αλλά επίσης και από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος κάνοντας λόγο για πράξη απελευθέρωσης και τονίζοντας πως οι λόγοι είναι αμιγώς πολιτικοί.

Από την αρχή έβαλε σε… τάξη τα πράγματα, όταν η παρουσιάστρια του επισήμανε ότι κάθονται σε πράσινο καναπέ. «Δεν με ενδιαφέρει το χρώμα του καναπέ. Θέλω το χρώμα στην πολιτική να είναι πράσινο και στο ποδόσφαιρο κόκκινο» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ» και στο ερώτημα «Αν είναι το ΠΑΣΟΚ» απάντησε: «Τέτοια αλαζονεία; Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ. Αυτό αισθάνομαι, ό,τι και να γίνει. Ανεξαρτήτως πώς αισθάνονται άλλοι για μένα, τους λέω “είμαι ΠΑΣΟΚ”. Ξέρω τι λέω και για ποιους το λέω».

Η Αθηναΐς Νέγκα επέμεινε «Δηλαδή είστε ΠΑΣΟΚ. Δεν είστε λίγο άλλο κόμμα;. Όχι. Ok, εντάξει. Το αποσαφηνίσαμε και αυτό».

«Γενικά μιλώντας η απληστία είναι αμάρτημα και είναι μεγάλο αμάρτημα από τα εφτά κορυφαία αμαρτήματα. Καταστρέφει ανθρώπους» ήταν το σχόλιό του για την Εύα Καϊλή και όταν ρωτήθηκε για το αν η πολιτική κάνει άπληστους τους ανθρώπους αποκρίθηκε:

«Η πολιτική σε συνεφέρει, όταν είσαι πολιτικός όχι όταν είσαι αφρόψαρο. Πάντα υπάρχουν αφρόψαρα στην πολιτική και συνήθως τα αφρόψαρα κακοπερνάνε όταν ανεβαίνουν πάρα πολύ γρήγορα και μετά χάνονται. Το γρήγορο ανέβασμα είναι κακό για έναν πολιτικό γιατί σημαίνει ότι δεν δοκιμάστηκε δεν σμιλεύτηκε, δεν βρήκε ευκολίες-δυσκολίες, χαρές-ντροπές, ώστε με όλα αυτά να διαμορφωθεί ο χαρακτήρας του. Εγώ πιστεύω ότι όταν στην πολιτική μείνεις πολύ καιρό ακόμα και οι αδυναμίες σου λειαίνονται. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει, εξωραΐζεται» και ξεκαθάρισε ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός και δεν το είπε στο παρελθόν σε μια εκπομπή χαριτολογώντας.

«Αυτό είναι σοβαρό. Δεν χαριτολογώ (όταν λέω ότι μπορώ να γίνω πρωθυπουργός). Όταν διεκδικείς να γίνεις πρόεδρος ενός κόμματος, σημαίνει ότι έχεις αυτοαξιολογηθεί και έχεις πει ότι “εγώ μπορώ να γίνω πρωθυπουργός”. Έχω γίνει υπουργός αρκετές φορές, έχω περάσει από τα χειρότερα υπουργεία, ξέρω την πατρίδα μου. Ξέρω τι χρειάζεται η πατρίδα μου γι’ αυτό και διεκδίκησα την ηγεσία του κόμματός μου. Δεν βγήκα; Παραμένω στέλεχος του κόμματός μου. Παραμένω φιλόδοξος. Οι φιλοδοξίες μου είναι όλες ακέραιες όπως τις είχα και πάντα προσπαθώ – και αυτό είναι και μια συμβουλή – να το μετράει ο άνθρωπος με τη ματαιοδοξία» είπε χαρακτηριστικά.