Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου μπήκε στο Κοινοβούλιο καθώς έπιασε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου το ποσοστό του 3% που απαιτούνταν, κατακτώντας μάλιστα οκτώ έδρες στην επόμενη Βουλή.

Μάλιστα ανάμεσα στους οκτώ βουλευτές που εξέλεξε η Πλεύση Ελευθερίας είναι ο ηθοποιός, Σπύρος Μπιμπίλας αλλά και η τραγουδίστρια του συγκροτήματος «Μπλε», Τζώρτζια Κεφαλά.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, έθεσε υποψηφιότητα με την «Πλεύση Ελευθερίας» και στις βουλευτικές εκλογές του 2019 στην Α’ Πειραιά, ενώ στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου ήταν υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, από όπου μετακινήθηκε στον Νότιο Τομέα, όπου και εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Από την άλλη η τραγουδίστρια των «Μπλε» ήταν επίσης υποψήφια με την «Πλεύση Ελευθερίας» στις 21 Μαΐου και τελικά εξελέγη στον Δυτικό Τομέα στις 25 Ιουνίου.

Το «ευχαριστώ» του Σπύρου Μπιμπίλα

Μάλιστα ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook ευχαρίστησε όσους βοήθησαν με την «ψήφο τους να μπει στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας».

«Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους που μέσα σε δύσκολες συνθήκες αγκάλιασαν τον αγώνα μας για να μπει τελικά η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Βουλή. Όπως πάντα μέχρι τώρα θα είμαι δίπλα στους δίκαιους αγώνες των πολιτών και ιδιαίτερα της μεγάλης οικογένειας των καλλιτεχνών για μια αξιοπρεπή, δίκαιη και χωρίς προβλήματα ζωή….Με την Ζωή στην νέα Βουλή ανοίγουμε τον δρόμο για μια ισχυρή αντιπολίτευση υπεράσπισης των πολιτών», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους που μεσα σε δύσκολες συνθήκες αγκάλιασαν τον αγώνα μας για να μπει τελικά η @…

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Sunday, June 25, 2023

Τζώρτζια Κεφαλά: Τι λέτε λοιπόν να βάλουμε λίγο rock ‘n’ roll στη Βουλή; Λίγο τούλι και αρβύλα, βρε αδερφέ

Η γνωστή καλλιτέχνης με βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook είχε εξηγήσει και τους λόγους που την οδήγησαν να πάρει την απόφαση να κατέβει στην «πίστα» της πολιτικής:

«Έχω κάτι να σας πω. Αποφάσισα, επειδή κουράστηκα και έχω ζήσει πάρα πολλά πράγματα τα τελευταία 3-4 χρόνια που αφορούν στη ζωή των καλλιτεχνών, στη ζωή του βαφτισιμιού μου που “έφυγε” από παραλείψεις και ασυνεννοησίες.. Όλη αυτή η ανημπόρια να λειτουργήσουν απλά πράγματα και όλη αυτή η μοιρολατρία.. Ακόμα κι αυτό με έχει κουράσει πάρα πολύ», σημείωσε η τραγουδίστρια.

«Οπότε αποφάσισα, φίλοι μου, να δράσω και να ενωθώ με ένα άλλο κορίτσι που μου λένε ότι μου μοιάζει λίγο ενεργειακά… πάντως βρίσκω ότι είναι ένας άνθρωπος πολύ γλυκός, πολύ συνεπής, που τηρεί τον λόγο του, που έχει πάρα πολύ διάθεση να παλέψει για τους άλλους. Αυτός ο άνθρωπος είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου», είπε στη συνέχεια.

«Τι λέτε λοιπόν να βάλουμε λίγο rock ‘n’ roll στη Βουλή; Λίγο τούλι και αρβύλα, βρε αδερφέ… και συνέπεια όμως».

Ανακοίνωση! Δεν θα μείνει τσαλάκα που να μην γίνει πιέτα ! Δεν θα μεινει "μανίκι" που να μην γίνει φιέστα ! Δεν θα μείνει μπούστο που να μην έχει γούστο.. Σιδερωνει η Τζωρτζια..μαζί με Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou ❤️🌻✌️Georgia Mple Kefala #rocknrollstiVouli#plefsiEleftherias

Posted by Georgia Kefala on Tuesday, April 25, 2023