Τη δική του πρόταση για την ενίσχυση της Πολεμικής μας Αεροπορίας, δίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει αντί για τα F 35 η Ελλάδα θα μπορούσε να αγοράσει τουρκικούς πυραύλους kuzgun.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή καιθέλοντας να απαντήσει σε όσους τον επέκριναν για τις δηλώσεις του, είπε ότι πρότεινε την αγορά των τουρκικών πυραύλων οι οποίοι όπως λέει κοστίζουν έως 200.000 δολάρια και έχουν αισθητήρες ανωτέρου επιπέδου.

Ακόμη προσθέτει πως «με 4 δισ. που θα δώσει η χώρα μας για τα F-35 θα μπορούσαν να αγοραστούν 30.000 κομμάτια τα οποία μπορούν να καταστρέψουν μία στρατιωτική βάση σε δευτερόλεπτα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, πρόσφατα είχε αναφερθεί στην αγορά των F 16 λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουν βγάλει μικροπροβληματάκια».

Μετά τις δηλώσεις του στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής, ο κ. Βελόπουλος επανήλθε με tweet για το θέμα.

«Όχι ρε παιδιά δεν έχουν μικρά προβληματάκια τα f-35! Να πάρουμε γουρούνι στο σακί χωρίς να δούμε τη σύμβαση χωρίς να δούμε λεπτομέρειες και να υπογράψουμε να δώσουμε μερικά δισεκατομμύρια, επειδή το λένε οι της #νδ στα τυφλά ε;» έγραψε σε μία από τις αναρτήσεις του στηλιτεύοντας τη συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδος στο ζήτημα της πώλησης των αεροσκαφών.