Για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο μίλησε ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης στο ετήσιο συνέδριο της LiFO και της Tsomokos, όπoυ ανέφερε ότι εξεπλάγην όταν δέχθηκε τη μεγαλύτερη επίθεση και κριτική από μερικές ακτιβιστικές οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ. Παράλληλα τόνισε ότι είναι περήφανος που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και ότι είναι μέρος μιας κυβέρνησης που νομοθέτησε υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ (λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς).

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «με μεγάλη μου έκπληξη, τη μεγαλύτερη επίθεση και κριτική δέχθηκα από μερικές ακτιβιστικές οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ, οι οποίες θεώρησαν ότι δεν γίνεται ένας που φοράει γραβάτα και κουστούμι να βγαίνει και να μιλάει για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα και ότι εν πάση περιπτώσει, ποιος είσαι εσύ που μιλάς εκ μέρους μας».

Και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι περήφανος που ανήκω στη Νέα Δημοκρατία. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος μιας κυβέρνησης η οποία νομοθέτησε το 25% ποσόστωση στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών. Που βάζει στα σκαριά τον προσωπικό βοηθό για τα ΑμεΑ. Για τους ΛΟΑΤΚΙ που έχουν μπει οι τρανς σε προγράμματα επιδότησης εργασίας».