Σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία που διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου όσο και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά και στα κατά τόπους συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, καλεί η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) τους εργαζόμενους.

«Οι εργαζόμενοι, μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια, που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια. Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας, μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους, αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Παράσταση διαμαρτυρίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο υπουργείο Ανάπτυξης

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγκέντρωση είχε ως στόχο την ανάδειξη των ζητημάτων της ακρίβειας και του πληθωρισμού και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Η συγκεκριμένη ακτιβιστική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εν όψει και της απεργίας της 9ης Νοεμβρίου και των πανεργατικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, επιδοτεί την αισχροκέρδεια της ενέργειας και κάνει φιέστες με τα υποτιθέμενα καλάθια του νοικοκυριού, που είναι τα καλάθια του εμπαιγμού», δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και η κοινωνία γονατίζει. Η απάντηση θα είναι ισχυρή. Ο λογαριασμός θα επιστραφεί πίσω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την Τετάρτη στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ», πρόσθεσε.

«Η ακρίβεια Μητσοτάκη τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, τσακίζει τους πολίτες, τις νέες και τους νέους που δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα. Ο μισθός πλέον δεν αρκεί για να βγει ο μήνας», τόνισε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης, γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε μπροστά σε μια τρομερή κατάσταση στην οποία καλούμε κάθε πολίτη, καλούμε τις νέες και τους νέους να αγωνιστούν μαζί μας. Η κυβέρνηση με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει, με το καλάθι του νοικοκυριού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την τεράστια ακρίβεια. Είναι ένα μεγάλο επικοινωνιακό φιάσκο γιατί τα καλάθια ακόμα εξακολουθούν να είναι άδεια», σχολίασε, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, την αισχροκέρδεια των παρόχων και των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας».

«Εμείς είμαστε εδώ και καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 9ης Νοέμβρη. Να κατέβουν στο δρόμο, να αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή, για εργασία με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια. Καλούμε τους νέους και τις νέες να μπουν μπροστά στη μάχη αυτή γιατί μια άλλη πολιτική είναι εφικτή, αρκεί να αγωνιστούμε όλοι και όλες μαζί, να συμμετέχουμε μαζικά, να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε.