Αρνητικά απάντησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην επίλυση από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής του ζητήματος του απορρήτου που ταλανίζει την Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής, που προέρχεται από το κυβερνών κόμμα, απέρριψε το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, η πρόταση αφορούσε το αίτημα να ζητηθεί γνωμοδότηση από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής: α) για το θέμα του απορρήτου και β) για το αν χρειάζεται απόφαση της Ολομέλειας για να επεκταθεί το αντικείμενο της Εξεταστικής. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το ζήτησαν, ωστόσο οι βουλευτές της πλειοψηφίας είπαν «όχι».

Νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχαν αιτηθεί να ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει το απόρρητο για τα υπηρεσιακά στελέχη. Ωστόσο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Επέμειναν να υποστηρίζουν το απόρρητο. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημάνθηκε ότι το απόρρητο δεν μπορεί να προβάλλεται ούτε στην Εξεταστική Επιτροπή, ούτε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.