Την επιθετική της στάση απέναντι στην Ελλάδα διατηρεί η Άγκυρα, με τον διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, να κατηγορεί τη χώρα μας για υπερπτήσεις πάνω από την Τουρκία.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, δήλωσε ότι «αν θέλαμε ένταση θα μπορούσαμε να κάνουμε υπερπτήσεις και πάνω από τη χερσόνησο της Αττικής».

«Η διακοπή επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν θα συνεχιστεί» διαμηνύει επίσης ο Αλτούν, ο οποίος αποτελεί έναν από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους που έχουν άμεση επαφή με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία ενοχλείται επειδή η Ελλάδα προσπαθεί να εμπλέξει τρίτες χώρες στα ελληνοτουρκικά θέματα, ενώ «χρειάζεται απευθείας διάλογος».

Σε ό,τι αφορά την πώληση αμερικανικών F-16 ο Αλτούν εκφράζει αισιοδοξία. «Θα εγκριθεί η πώλησή τους κάποια στιγμή» υποστηρίζει, παρά το μπλόκο του Κογκρέσου.

Εμμένοντας στη σκληρή γραμμή της Άγκυρας, ο Τούρκος αξιωματούχος δεν απέκλεισε έρευνες στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, χωρίς να διευκρινίζει πού θα γίνουν έρευνες.