Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του θα έχει σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στη χώρα, έχοντας ήδη δει υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το μέλος της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Λόιντ Όστιν (που θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος) να δώσει έμφαση στον τρόπο με τον οποίο κινείται η Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ και να επισημάνει πως η τακτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Ερντογάν παραβιάζει ανοικτά την αρχή της αλληλεγγύης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Αυτό, αναμένεται να προσθέσει ο κ. Παναγιωτόπουλος, φαίνεται επίσης και από τις δηλώσεις αξιωματούχων της γειτονικής μας χώρας.

Μάλιστα στον φάκελο που θα δείξει στον κ. Όστιν ο Έλληνας υπουργός, θα υπάρχει μια σειρά από χαρακτηριστικές προκλητικές δηλώσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό από την Άγκυρα πλέον έχει φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί ανοικτά την κυριαρχία ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου, ενίοτε ακόμα και την κυριότητα της ίδιας της … Κρήτης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ αναμένεται επίσης να επισκεφθεί το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζονται τα μαχητικά F-16 στο Τέξας, όπου θα του γίνει αναλυτική ενημέρωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αεροσκαφών καθώς επίσης και για τις απαιτήσεις και τις ανάγκες υποδομές που θα πρέπει να υπάρξουν στην Ελλάδα προκειμένου να φιλοξενηθούν.