Μια συμβουλή στον Νίκο Ανδρουλάκη έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης (14/06).

«Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας νέος πολιτικός αρχηγός και αν μπορώ να δώσω μία συμβουλή θα ήταν ότι είναι καλό να αποφεύγει χαρακτηρισμούς και φράσεις που κινδυνεύουν να τον κάνουν να φαίνεται ως αλαζόνας. Πρωθυπουργό διαλέγει ο λαός και δεν διαλέγει ο κ. Ανδρουλάκης. Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, είτε μόνος, είτε σε κυβέρνηση συνεργασίας και αυτό ισχύει για όποιον είναι πρώτο κόμμα» είπε ο πρωθυπουργός.

Για αξιοποίηση Βενιζέλου

«Δεν έχω καμία δυσκολία ή κομματικό σύμπλεγμα να αποταθώ σε ανθρώπους που έχουν περγαμηνές, Όταν μου το πρότεινε ο κύριος Βαρβιτσιώτης συμφώνησα αμέσως με την επιλογή αυτή. Γιατί δεν υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει ότι το βιογραφικό του κυρίου Βενιζέλου τον κάνει απόλυτα ακατάλληλο για αυτή τη θέση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για τον κεντρώο χώρο

«Η Νέα Δημοκρατία είναι κεντροδεξιό κόμμα και έχει αποδείξει ότι μπορεί ταυτόχρονα να ενσωματώνει προοδευτικές δυνάμεις που θα ήταν πιο ταυτισμένες με αυτό που αποκαλούμε παραδοσιακό κεντρώο χώρο με δυνάμεις που έχουν ίσως πιο συντηρητικά χαρακτηριστικά και με αυτό τον τρόπο να διευρύνει την εκλογική της επιρροή.

Ο κρίσιμος πυρήνας των αναποφάσιστων συμπολιτών μας που δεν έχουν ακόμα καταλήξει τι θα ψηφίσουν είναι και βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό που αποκαλούμε μεσαίο ή κεντρώο χώρο από ό,τι στα άκρα του πολιτικού συστήματος. Με αυτήν την έννοια, ναι, οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο, αλλά θα ήταν καλό να προσδιορίσουμε και πάλι τι εννοούμε κέντρο. Κέντρο είναι ψηφοφόροι συμπολίτες μας που δεν έχουν ιδιαίτερα ιδεολογικά στεγανά, ασπάζονται την ιδέα μιας ελεύθερης οικονομίας, αλλά και ενός κράτους που πρέπει να παρεμβαίνει και να έχει μία ισχυρή παρουσία, όποτε αυτό είναι απαραίτητο» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα γαλάζια ψηφοδέλτια

«Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ήδη από τις προηγούμενες εκλογές έχουν πολύ σημαντική ανανέωση. Ήδη η κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι σημαντικά ανανεωμένη. Κάθε φορά, η άσκηση της συγκρότησης των ψηφοδελτίων είναι η διαρκής αναζήτηση των καλύτερων δυνατών εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών. Οι καλύτεροι έχουν πάντα θέση. Οι καλύτεροι που μπορούν να συναντηθούν με το ιδεολογικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας».