Στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για ρωγμή στις σχέσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, απάντησε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας λαμβάνοντας το λόγο στη Βουλή επί προσωπικού και απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη.

«Πρόκειται για καθοδηγούμενα δημοσιεύματα που στερούνται στοιχειώδους σοβαρότητας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών συμπληρώνοντας: «Αν υπήρχαν διαφωνίες δεν θα ήταν εδώ ο Μητσοτάκης να με ανέχεται και να κάθεται δίπλα μου, ούτε εγώ θα σιωπούσα».

Πρόσθεσε δε απαντώντας στις βολές του Μιχάλη Κατρίνη: «Καταλογίσατε φιάσκο στην κυβέρνηση από την επίσκεψή μου στη Μόσχα. Στοιχειωδώς θα έπρεπε να τεκμηριώσετε το φιάσκο. Αν το θεωρείται για τη συνάντηση με τον Λαβρόφ, θα λέγατε το ίδιο με Μακρόν, Μπλίνκεν; Τι κατηγορείτε την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν προέβλεψε την εισβολή στην Ουκρανία; Προσέξατε την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ μέρες πριν που ζητούσαμε να φύγουν οι Έλληνες πολίτες από την Ουκρανία; Αφού τα είχατε προβλέψει γιατί δεν τα μοιραστήκατε μαζί μας; Και τέλος, για τα βαριά εθνικά θέματα, όπως η απάντηση στην τουρκική ανακοίνωση., θα πρέπει να γνωρίζεται ότι όταν υπάρχει καθυστέρηση υπηρετεί εθνική σκοπιμότητα. Δεν σας έχω αρνηθεί ποτέ την ενημέρωση».