Συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και την εμπιστοσύνη του στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Και οι δυο πλευρές πιστοποιούν ότι υπάρχει πρόοδος και συγκλίσεις, επαναβεβαιώνουν ότι υπάρχουν διαφορές σε κάποια θέματα και συμφωνούν ότι αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Αν μου ζητάγατε να δώσω την εκτίμησή μου θα σας έλεγα ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Alpha 9,89 και σημείωσε: «Χρειάζονται αμοιβαία ευελιξία και όχι απαίτηση μονομερών υποχωρήσεων από την ελληνική πλευρά».

«Πρέπει να καταλαβαίνεις μέχρι πού σε παίρνει, διότι όποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα», ανέφερε επίσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανείς δεν είναι ευτυχής με την παράταση αυτής της κατάστασης, ούτε κανείς είναι ευτυχής από την χρήση μεθόδων όπως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Είναι υποκριτικό να σκούζουν για αυτό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έκαναν 25 ΠΝΠ μέχρι το 2012, έχουν τα δίκια τους οι δήμαρχοι να προβάλλουν ενστάσεις, από τη στιγμή όμως που υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα είναι προσωρινό νομίζω ότι πρέπει να κατέβουν οι τόνοι γιατί η αίσθησή μου είναι ότι πρέπει σύντομα να βγει λευκός καπνός και να υπάρξει συμφωνία», επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.