Για την περιπέτεια του Βασίλη Λεβέντη που βγήκε νικητής από τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» αλλά ταλαιπωρείται από post covid σύνδρομο και «είναι σαν μωρό που θα του πάρει καιρό να μάθει να περπατάει ξανά» μίλησε ο γιος του, Μάριος Γεωργιάδης.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, εδώ και 75 μέρες που κράτησε η μάχη του πατέρα του με τον κορονοϊό, μέχρι να πάρει εξιτήριο, «φοβόταν κάθε φορά που χτυπούσε το τηλέφωνο».

 «Ήταν εβδομήντα πέντε ημέρες πάρα πολύ δύσκολες για τον ίδιο. Το ότι βρίσκεται αυτή την στιγμή στη ζωή οφείλεται στο νοσηλευτικό προσωπικό και στη διοίκηση του νοσοκομείου. Πραγματικά έδωσαν έναν τεράστιο αγώνα και θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ άλλη μια φορά και στη θέληση να παραμείνει στη ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Έπειτα από μακρά νοσηλεία, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων που δεν είχε εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, βγήκε νικητής από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. «Αν ήταν εμβολιασμένος δεν θα είχε περάσει όλη αυτή την περιπέτεια. Απόδειξη ότι το εμβόλιο σώζει ζωές, και δεν σε βάζει σε περιπέτεια, είναι η ίδια μου η μητέρα, η οποία για δέκα ημέρες όταν αρρώστησε ο πατέρας μου τον περιέθαλπε και δεν κόλλησε. Αν δεν ήταν εμβολιασμένη, το πιθανότερο είναι ότι όλη αυτή την χρονική περίοδο θα τους είχα και τους δύο σε μια ΜΕΘ, σε διπλανά κρεβάτια», τόνισε ο γιός του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Γεωργιάδης, περιγράφοντας την σημερινή κατάσταση του κ. Λεβέντη, ο οποίος είχε διασωληνωθεί στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, είπε ότι «είναι εμφανώς αδυνατισμένος και μυοσκελετικά πολύ αδύναμος». Και όπως αποκάλυψε ο κ. Λεβέντης ταλαιπωρείται από post covid σύνδρομο, γεγονός που σημαίνει ότι θα του πάρει πολύ καιρό για να αποθεραπευτεί. «Είναι σαν μωρό που θα του πάρει καιρό να μάθει να περπατάει ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση της υγείας του κ. Λεβέντη πέρασε από πολλές διακυμάνσεις στο νοσοκομείο, καθώς υπήρξε επιδείνωση. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ στις 25 Σεπτεμβρίου, υποβάλλεται πλέον σε φυσικοθεραπείες ενώ σύντομα θα μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης.