Για παρασκηνιακή παρέμβαση στελεχών της ΝΔ αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha είπε πως θα παλέψει για μια δυναμική δημοκρατική παράταξη αλλά και να αλλάξει τα δεδομένα, ενώ είπε πως το «ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στην καρδιά μας»

«Να παλέψω να φτιάξουμε δυναμική δημοκρατική παράταξη, να αλλάξουμε τα δεδομένα που είναι μια ισορροπία πολωτική, δεν έχω διάθεση να μιλήσω για συνεργασίες, το θέμα είναι που θέλουμε να πάμε, ποια είναι η θέση μας ως χώρα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του ονόματος του κόμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε: «Ήμουν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήμουν πολλά χρόνια, το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στην καρδιά μας, η ήλιος ο πράσινος συμβολίζει όχι μόνο την πορεία μας αλλά και τις αξίες μας, τα σύμβολα μας ανήκουν, αυτά θα τα αξιοποιήσουμε με δημοκρατικό τρόπο».

«Στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα για συγκεκριμένους υποψηφίους»

«Ξέρω ότι στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα για συγκεκριμένους υποψηφίους. Δεν θα πω ονόματα, αλλά είναι δεδομένο. Προφανώς κάτι φοβούνται στη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ ξαναμπαίνει στο προσκήνιο της πολιτικής, αλλά τα αντισώματα της παράταξης είναι δυνατά και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να παίξουν ρόλο αυτές οι παρεμβάσεις» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ακόμα ότι «κάποιοι θέλουν ένα ΚΙΝΑΛ μικρό, βολικό και ελεγχόμενο», ενώ υπογράμμισε ότι «από τη στιγμή που αποφάσισα και ανακοίνωσα ότι διεκδικώ την προεδρία του ΚΙΝΑΛ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου και συσπείρωση γύρω από το κόμμα».

Για τον λόγο που δεν συμμετέχει στο debate των υποψηφίων είπε ότι δεν θα ήταν σωστό με τους όρους που διεξάγεται προσθέτοντας ότι «δεν θα ήθελα να πληγώσω την παράταξη».