Τέσσερις σημαντικούς πίνακες ζωγραφικής με ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 φιλοξενεί εδώ και λίγες μέρες η Βουλή των Ελλήνων, και ειδικότερα η Αίθουσα των Υπασπιστών, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου όπου αναπτύσσεται το κυρίως τμήμα της επετειακής έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά».

Στον ιστορικό αυτό χώρο προστέθηκαν τα πορτραίτα των τριών ναυάρχων της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827), ήτοι οι προσωπογραφίες των Codrington (Κόδριγκτον), de Rigny (Δεριγνύ) και Heyden (Χέυδεν), που συνεκτίθενται πλέον στο «Ηρώον του Αγώνα» μαζί με τους πρωταγωνιστές του ’21 που αποδίδονται στα ζωγραφικά μετάλλια, ως τοιχογραφικός διάκοσμος του χώρου.

Στον χώρο υποδοχής του Προέδρου της Βουλής, όπου λαμβάνουν χώρα οι επίσημες συναντήσεις, έχει τοποθετηθεί επίσης ο μνημειακών διαστάσεων πίνακας του Κωνσταντίνου Βολανάκη «Η αποβίβαση του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Φάληρο (1827)». Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του Δασκάλου της νεοελληνικής τέχνης, Κ. Βολανάκη, ελαιογραφία εξαιρετικής καλλιτεχνικής ποιότητας.

Και τα τέσσερα ζωγραφικά έργα αποτελούν ευγενικό δάνειο προς τη Βουλή των Ελλήνων από ιδιώτη, στην εξαιρετική συλλογή του οποίου ανήκουν, με την ευκαιρία των εορτασμών της ιστορικής επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη του Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.