Ψηφίστηκε το σ/ν του Υπουργείου Εξωτερικών: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια». 

Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι: «Η συμφωνία του Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν για την ενίσχυση του ελληνικού ναυτικού με υπερσύγχρονες φρεγάτες, αλλά και η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών αποτελεί μια χωρίς προηγούμενο επιτυχία και δημιουργεί νέα δεδομένα στην νοτιοανατολική μεσόγειο. Η Ελλάδα μέσα από την στρατιωτική συνεργασία και την οικονομική διπλωματία γίνεται πιο ισχυρή, απομονώνοντας την Τουρκία και αλλάζοντας τις ισορροπίες στην περιοχή. Εδώ και δύο χρόνια ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεγαλώνει την Ελλάδα. Είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, μιας ισχυρής και ακμάζουσας Ελλάδας».     

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.