Αναφορά στα πρόσφατα περιστατικά βίας έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Είπε ότι «για την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι απ’ όπου και αν προέρχονται προξενούν μόνιμη βλάβη στην κοινωνία και απαντά με την εφαρμογή του νόμου. Επίσης, τα αρμόδια όργανα που είναι επιφορτισμένα με το ποινικό σκέλος θα πράξουν αυτό που πρέπει».

Και συνέχισε: «Δεν θα επιτρέψουμε τον μιμητισμό και την νεκρανάσταση νεοναζιστικών συμμοριών. Η καταδίκη είναι απερίφραστη. Κάποιοι άλλοι όταν κυβερνούσαν δεν έκαναν τίποτα εναντίον της ακροδεξιάς», κατέληξε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν προνόμια

Για το αν θα ανακοινωθεί πλήρης κατάργηση των lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αύριο ο κ. Πλεύρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν προνόμια για την συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια».

Στο ερώτημα αν είναι το νέο πλαίσιο ομολογία αποτυχίας του προηγούμενου απάντησε ότι: «2 στους 3 συμπολίτες μας έχουν θωρακιστεί με τον εμβολιασμό τους και το πλαίσιο αυτό αλλάζει ανάλογα με την συγκυρία και ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα. Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει και να ζήσουμε συνθήκες σκληρού lockdown. Να πω, ότι παρατηρώντας κανείς τους αριθμούς και όσους είναι διασωληνωμένοι, διαπιστώνει ότι αφορά σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ας είναι ένα μήνυμα αυτό για να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να αξιοποιήσουν το δώρο της επιστήμης».