Κριτική στα όσα είπε στην εισήγησή του ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Τον κατηγορεί ότι με υπεκφυγές και δικαιολογίες σκοπεύει να καταψηφίσει την συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του ζήτησε να γίνουν δυο διορθώσεις στα άρθρα 2 και 18 της συμφωνίας ειδάλλως απείλησε να καταψηφίσει.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Οικονόμου αναφέρει: «Όπως πληροφορούμαστε από την εισήγηση του κ. Τσίπρα στο ΠΣ του κόμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε κάποιες δικαιολογίες και υπεκφυγές προκειμένου να καταψηφίσει την ιστορικής σημασίας Συμφωνία με τη Γαλλία που περιέχει την πρωτοφανή ρήτρα συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης. Μια Συμφωνία που, κατά τα λοιπά, θα την έφερνε και ο ίδιος κι ακόμη καλύτερη αλλά και αυτή τη φορά δεν πρόλαβε…»

Και καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει. Και αξιολογεί πώς τοποθετείται ο καθένας σε ιστορικές στιγμές και για μία Συμφωνία που αποτελεί μεγάλη εθνική επιτυχία και προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας. Τα υπόλοιπα στη Βουλή».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.