Τον φόβο στους πολίτες δεν τον καλλιεργεί η ΝΔ, αλλά τον προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις θέσεις του, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ. και πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπόσχεται «παραμυθένια ελπίδα».

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο κ. Σιμόπουλος είπε ότι στο διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να πείσει τους πολίτες για το έργο και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της μετά την 25η Μαρτίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανατρέψει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και θα βγει πρώτο κόμμα.

Για το μετρό της Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι έδωσε μάχη από τη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων και άφησε αιχμές εναντίον θεσμικών παραγόντων της πόλης σημειώνοντας ότι «δεν αγκάλιασαν το έργο, όπως θα έπρεπε, και το είδαν σαν το πάλκο μιας σκηνής».

Χαρακτήρισε δε, «εκτός λογικής» όσα συνέβησαν γύρω από το θέμα του σταθμού Βενιζέλου και τόνισε πως πρέπει να βρεθεί λύση για να συνεχιστεί το έργο του μετρό, όπως έγινε με την επανεκκίνηση στην κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων.