Να ανακαλέσει άμεσα τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες «μεταβιβάζονται άρον-άρον παράκτιες εκτάσεις φιλέτα Δήμων» στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ», καλούν την κυβέρνηση 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με επικεφαλής τη Νάντια Βαλαβάνη, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται σε δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο στο ΦΕΚ, υπογράφονται από τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και, όπως λένε, αφορούν στη μεταβίβαση 20 ακινήτων του Δημοσίου συνολικής έκτασης 3,6 εκατ. τετραγωνικών μέτρων στην Εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ», ως το πρώτο κύμα «φιλέτων» της «αθηναϊκής Ριβιέρας», με στόχο την «αξιοποίησή τους» μέσα από διεθνή πολεοδομικό διαγωνισμό.

Οι βουλευτές επικαλούνται παράλληλα και δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και άλλη απόφαση των κ.κ. Μηταράκη και Χαρδούβελη με την οποία μεταβιβάζονται στην Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ η έκταση του Φαληρικού Όρμου από το ΣΕΦ ως το Παλαιό Φάληρο, αλλά και τα δύο «φιλέτα» της Γλυφάδας που είχαν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία επεστράφησαν στο Δημόσιο μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με συνεχείς παρεμβάσεις του, έχει αποκαλύψει την πραγµατική φύση και του ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Α.Ε. όπως και του ΤΑΙΠΕΔ, που εµφανίζεται ως δηµόσια εταιρία µε αποστολή την “αξιοποίηση” του ιδιωτικού πλούτου του δηµοσίου, για να υπάρξει ανάπτυξη και δηµιουργία θέσεων εργασίας. Στην πραγµατικότητα δεν είναι παρά “Ταµείο Ξεπουλήµατος” της ιδιωτικής και της δηµόσιας περιουσίας του Δηµοσίου, έξω από κάθε πολεοδοµικό και χωροταξικό περιορισµό, µε δόµηση εκατομμυρίων τ.μ. και αποδόµηση κάθε περιβαλλοντικής προστασίας. Με τη δηµιουργία ενός περιορισµένου αριθµού θέσεων εργασίας σε βάθος χρόνου-κυρίως χαµηλόµισθων-αγνοώντας το σίγουρο μαρασμό της εμπορικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή και την απώλεια των σημερινών υπαρκτών θέσεων εργασίας» αναφέρουν οι βουλευτές και ζητούν από τους συναρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή αν σκοπεύουν να ανακαλέσουν άμεσα της Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και αν θα προχωρήσουν με διαδικασίες fast track στην εκποίηση της παραλιακής ζώνης της Αττικής, απειλώντας την ελεύθερη πρόσβαση εκατομμυρίων πολιτών στη θάλασσα παρακάμπτοντας την πολιτιστική και περιβαλλοντική προστασία.