Οι ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη ανέβαλλαν για μερικές ημέρες την προγραμματισμένη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης εις βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Παππά, για τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες την περίοδο που το στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν υπουργός.

Ωστόσο, εντός των επομένων ημερών, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να καταθέσει το σχετικό αίτημα στο Κοινοβούλιο. Από τα γραφεία του κόμματος στη Βουλή γίνεται λόγος για κατάθεση είτε στα τέλη αυτής της εβδομάδας είτε στις αρχές της επόμενης.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν κατατέθηκε το αίτημα μέχρι και σήμερα, η απάντηση των ιθυνόντων είναι πως δεν επιθυμούσαν για κανέναν λόγο να φανεί προς τα έξω πως επιχειρείται μια τέτοια κίνηση προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την υπόθεση Λιγνάδη και να φανεί ότι με αυτό τον τρόπο ήθελε κάτι να κρύψει η κυβέρνηση. Έτσι, τα επόμενα εικοσιτετράωρα που θα έχει κάπως καταλαγιάσει το θέμα, θα κινηθούν και οι διαδικασίες εις βάρος του πρώην υπουργού και βουλευτή Β3΄Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.