«Ρουσφέτι της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, τη σύσταση ειδικού σώματος αστυνόμευσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6 πρόσθεσε επίσης ότι «οι 1.100 ειδικοί φρουροί είναι ανεκπαίδευτοι» υπενθυμίζοντας ότι και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, δολοφόνος του Γρηγορόπουλου, ήταν ειδικός φρουρός.

Παράλληλα το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι εν μέσω απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας, έφερε ένα νομοσχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις, ενώ υπογράμμισε ότι τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα χρειάζονται περισσότερη χρηματοδότηση. Τάχθηκε δε κατά των καμερών στα αμφιθέατρα, που όπως είπε, προγραμματίζει η κυβέρνηση.

Όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι την Παρασκευή θα συζητηθεί το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος και υπογράμμισε ότι οι προβληματισμοί που ανά διαστήματα εκφράζονται αποτελούν την κινητήρια δύναμη του κόμματος.

Τέλος, αρνήθηκε ότι υπάρχουν αντιμαχόμενες πλευρές, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα βουλώνουμε στόματα. Και ο Πολάκης θα λέει την άποψη του και ο Τσακαλώτος».