Ο Αλέκος Φλαμπουράρης έριξε τα «πυρά» του προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη τονίζοντας πως δεν προετοίμασε καθόλου τη χώρα για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών: «Η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε με σοβαρότητα την υγειονομική κρίση, δεν προετοίμασε καθόλου τη χώρα για το δεύτερο κύμα, αντιθέτως καλύφθηκε πίσω από την ατομική ευθύνη και τις ευρωπαϊκές πολιτικές».

Ο τέως υπουργός υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμία στόχευση, ούτε στους ελέγχους των τεστ, ούτε στις περιοχές, ούτε στα πεδία της διασποράς ενώ την ίδια στιγμή η υποστήριξη των νοσοκομείων και των υγειονομικών είναι ανεπαρκέστατη.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα της κυβερνητικής απραξίας είναι θάνατοι που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, απαξίωση  των δημόσιων νοσοκομείων, εξουθένωση των υγειονομικών, σχετική αντίθεση και αδιαφορία των πολιτών στα μέτρα λόγω των αντιφατικών και αναξιόπιστων συστάσεων και βεβαίως καραντίνα «ακορντεόν», αλλά χωρίς μέθοδο, με αποτέλεσμα την καθίζηση της οικονομίας.

Σε σχετική ερώτηση για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ ο Αλέκος Φλαμπουράρης απάντησε: Προφανώς προσβλέπω σε ένα διάλογο με την κοινωνία, τους φορείς της και τις πολιτικές δυνάμεις του Δημοκρατικού και Αριστερού χώρου. Μια τέτοια συνεργασία αποκτά δύναμη που μπορεί, όχι μόνο να αποκρούει και να ακυρώνει τις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και να εγγυηθεί ένα νέο μοντέλο αναδιανομής του πλούτου, με συνεχή μείωση των ανισοτήτων και κοινωνική ευημερία υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.