Ενάμιση χρόνο μετά από τη στιγμή που ο Μάκης Βορίδης ανέλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρέδωσε τα «ηνία» του στον Σπήλιο Λιβανό ενώ ο ίδιος μετακινήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Είναι η πρώτη υπουργική θέση για τον 53χρονο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Λιβανό ο οποίος ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Γνωρίζω τον άνθρωπο, γνωρίζω τις ικανότητές του. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που παραδίδω σε αυτόν. Επί 1,5 χρόνο πετύχαμε πάρα πολλά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» είπε ο Μάκης Βορίδης παραδίδοντας τη σκυτάλη στο διάδοχό του.

Ο Σπήλιος Λιβανός από την πλευρά του στην πρώτη του δήλωση ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή και ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, οι δρόμοι που ανοίξαμε μαζί πριν από πολλές δεκαετίες, να οδηγήσουν εδώ».

Παράλληλα, αναφερόμενος στον Μάκη Βορίδη αλλά και στον υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, τόνισε: «Εύχομαι και στους δύο σας επιτυχίες στα νέα σας πόστα, που θα είναι πολλές και είμαι σίγουρος για αυτό».

Ο κ. Σκρέκας, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Ιούλιο του 2019, παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του στον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος αποτελεί «φρέσκο» πρόσωπο καθώς διανύει την πρώτη του βουλευτική θητεία, έχοντας εκλεγεί από τους πολίτες της Φθιώτιδας.