Το εκλογικό αποτέλεσμα ανέλυσαν σήμερα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) στη μαραθώνια συνεδρίαση, που διήρκεσε σχεδόν 4 ώρες, υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου.

Αύριο το μεσημέρι, στη μία, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, στην οποία αναμένεται να τεθούν φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τόσο την εκλογική επίδοση του κόμματος όσο και τις ευθύνες που προσάπτουν βουλευτές σε διάφορα επίπεδα.

Ο Πάνος Καμμένος, μετά την αποψινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, τόνισε σε δήλωσή του ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχωρούν σε κομματική αναδιοργάνωση σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων όλων των στελεχών ήταν «η αδυναμία της οργάνωσης του κόμματος» και τα μέλη του Ε.Γ. ανέφεραν περιστατικά όπου ήταν κραυγαλέα η έλλειψη οργανωτικής δομής σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο. Προς τούτο, άλλωστε, ο κ. Καμμένος , σύμφωνα με κορυφαία πηγή του κόμματος που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, άλλαξε πρώτα τον γενικό διευθυντή του κόμματος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση των ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές. Επίσης, παραιτήθηκε ο γραμματέας του Ε.Γ., Σπύρος Γαληνός, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Μυτιλήνης, και θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο στις 14 και στις 15 Ιουνίου, προκειμένου αφενός να εκλέξει τον νέο γραμματέα, και αφετέρου να συζητήσει και να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και να θέσει τις παραμέτρους για τη νέα οργανωτική δομή, «και το άνοιγμα του κόμματος προς τις άλλες αντιμνημονιακές-πατριωτικές δυνάμεις και να καθορίσει τις συνιστώσες του συνεδρίου».

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, την προσεχή εβδομάδα θα αναλύσουν το αποτέλεσμα ειδικοί αναλυτές, προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τις διαρροές που υπήρξαν κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, ώστε να αναδιαμορφωθεί και να καθοριστεί η τακτική του κόμματος.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι δίπλα στους πολίτες, θα παραμείνουν κίνημα πολιτών με ενότητα και δημοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου όχι απλώς να γυρίσουν πίσω οι ψηφοφόροι μας, αλλά να μπορέσουμε να καλέσουμε και όλους εκείνους τους πολίτες που συναντήσαμε στους δρόμους όλης της χώρας, ώστε να διαμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε μαζί με όλα τα πατριωτικά κινήματα ένα κίνημα ανατροπής για το καλό του τόπου» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στην κριτική βουλευτών που έθεσαν υποψηφιότητα για αυτοδιοικητικά αξιώματα για έλλειψη στήριξης από το κόμμα, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «στήριξη δεν είχε κανείς λόγω της χαμηλής επιχορήγησης των 52.000 ευρώ που πήρε το κόμμα». «Οικονομική στήριξη δεν υπήρχε. Η στήριξη ψυχής που υπήρχε αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των εκλογών» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και κατηγόρησε τα κανάλια λέγοντας ότι του έγινε πόλεμος. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι τα μμε «κόψανε το προεκλογικό σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αναγκάστηκαν μετά από απόφαση του ΕΣΡ να το παίξουν».