Με άρματα μάχης, τριήρεις, καριοφίλια και γιαταγάνια θα γεμίσει αύριο το απόγευμα η Βουλή των Ελλήνων. Εντάξει για να είμαστε ακριβείς, όχι κυριολεκτικά αλλά εικονικά, καθώς το Κοινοβούλιο αποφάσισε να συμμετάσχει στον αυριανό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, θα εκπέμψει το μήνυμα της μεγάλης διαχρονικής προσφοράς του στρατού μας στην κυριαρχία, την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας ως εξής: Από τις 18:15 που θα έχει πέσει ο ήλιος έως τις 20:45, θα προβάλλεται στην πρόσοψη του κτιρίου οπτικό αφιέρωμα με σημαίνουσες στιγμές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, από την αρχαιότητα έως σήμερα, που αναδεικνύει το αξιόμαχο και ηρωικό πνεύμα τους, την πολύπλευρη εθνική και κοινωνική προσφορά τους.

Είναι μια ακόμη από τις πολλές πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Βουλή συμμετέχοντας κατά καιρούς σε ανάλογες επετείους και Παγκόσμιες Ημέρες, προβάλλοντας μηνύματα στην κεντρική πλευρά του μεγάρου που βλέπει προς την πλατεία Συντάγματος.