Να μην ακυρωθεί από την ελληνική Βουλή η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Χαρακόπουλος: Η άρνηση της γενοκτονίας να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:39
07/05/2014
Να μην ακυρωθεί από την ελληνική Βουλή η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
1
loading

«Η άρνηση της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του Ολοκαυτώματος που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ύστερα από συνάντηση που είχε στη Βουλή με τον πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων Γιώργο Παρχαρίδη.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που έχει αναλάβει η Συνομοσπονδία με μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, ενόψει της ψήφισης, από την ολομέλεια της Βουλής, του νόμου για την καταπολέμηση μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, προωθώντας το αίτημα να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα και η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο κ. Χαρακόπουλος, ιστορικός ερευνητής και ο ίδιος του μικρασιατικού ελληνισμού, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην πρωτοβουλία των ποντιακών οργανώσεων, συμμεριζόμενος το αίτημά τους.

«Η Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και όλων των χριστιανών της Μικράς Ασίας είναι ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εξολόθρευσης και εκδίωξής τους από τις πατρογονικές τους εστίες» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Η άρνηση της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του Ολοκαυτώματος που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Αν δεν γίνει, για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω, θα σημάνει στην πράξη ακύρωση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, κάτι που είναι απαράδεκτο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Aimilios

    εμ ελα που τα φασιστακια του συριζα ειναι ρατσιστες και δεν μπορουνε να πανε κοντρα στους εργοδοτες τους τους τουρκους...
    300.000 δολοφονημενοι και οι προσκυνημενοι φασιστοσυριζαιοι δεν το αναγνωριζουν και αναπολουν τις μερες σκλαβιας και δολοφονιων της οθωμανικης αυτοκρατοριας....
    Πραγματικη θλιψη να βλεπεις τετοια ατομα κατεστρεμενα απο το ρατσισμο και το μισος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει