«Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα να οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές» δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τετρασέλιδη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα», προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μια πράξη κυνικού οπορτουνισμού, ενός καιροσκοπισμού «που δεν μου ταιριάζει». Την ίδια ώρα ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου αποφεύγει τεχνηέντως να απαντήσει εάν θα προβεί άμεσα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ειδικότερα, ο διάλογος που είχε στο επίμαχο σημείο με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη είναι ο εξής:

– Προβληματιστήκατε να κάνετε εκλογές;

Δεν το σκέφτηκα ούτε μια στιγμή.

– Ούτε μια στιγμή;

Ούτε μια στιγμή. Γιατί να κάνω;

– Δεν λέω γιατί να κάνετε. Λέω αν το σκεφτήκατε…

Όχι.

–  Θα μπορούσε να σας απασχολήσει, με τέτοιες δημοσκοπήσεις.

Γιατί να με απασχολήσει; Έχουμε 158 βουλευτές και μια πολιτική αποδοχή που, όπως και αν τη δει κανείς, είναι μεγαλύτερη από εκείνη της ημέρας των εκλογών. Ως πρωθυπουργός, επίσης, πιστεύω ότι με περιβάλλει η εμπιστοσύνη ενός σημαντικού τμήματος τη κοινωνίας. Θα ήταν πράξη οπορτουνισμού, κυνικού οπορτουνισμού, που δεν μου ταιριάζει αν σκεφτόμουν νέες εκλογές. Και δεν πιστεύω ότι θα μου προσέθετε και κάτι πολιτικά.

–  Σας άκουσα όμως στο Υπουργικό Συμβούλιο να κάνετε κριτική για αστοχίες.

Βεβαίως.

– Μήπως λοιπόν η κυβέρνηση χρειάζεται και ένα φρεσκάρισμα;

Τώρα αυτή είναι η ερώτηση που κάνουν όλοι…

–  Δεν είπα την κακή λέξη, είπα φρεσκάρισμα.

Και στην οποία δεν πρόκειται να σας απαντήσω. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δίνουμε μια μάχη σε πολλά μέτωπα. Προτιμώ να βελτιώνω την απόδοση του στρατού παρά να κάνω αλλαγές.